Yönetmen Özpetek'e Bir Ödül Daha

Özpetek’in “Kemerlerinizi Bağlayın” filmi, Moviemov Film Festivali’nin Hanoi ayağında 'En film' ödülü aldı.

ROMA – Yaşamını İtalya’da sürdüren Türk yönetmen Ferzan Özpetek’in 2014 yılında çektiği 'Kemerlerinizi Bağlayın (Allaciate le cinture)' filmi ödül aldı.

Özpetek’e, 2010 yılından bu yana düzenlenen ve İtalyan sinemasının yurt dışında özellikle Asya ülkelerine açılımını hedefleyen Moviemov Film Festivali’nin Hanoi ayağından bir ödül geldi.

Roma’daki Casa del Cinema’da düzenlenen gecede, başarılı yönetmenin son çektiği filmi “Kemerlerinizi Bağlayın”a 'En iyi film' ödülü verildi.

Özpetek, yaptığı açıklamada, güneydoğu Asya’da daha önce 'Serseri Mayınlar' ve 'Şahane Misafir' filmlerinin ödüller aldığını belirterek, 'Kemerlerinizi Bağlayın'ın, Asyalıların takdirini kazanan üçüncü filmi olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yönetmen Özpetek’in kariyerindeki onuncu filmi olan ve başrollerinde Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Elena Sofia Ricci gibi isimlerin yer aldığı film, Antonio ve Elena’nın birlikteliklerinde birbirlerinin duygularını sınayan sorunla baş etmelerini konu ediniyor.

Kaynak: AA