Fas-Rusya İlişkileri

Fas Dışişleri Bakanı Mizvar, ülkesinin Rusya ile güçlü ilişkilerini koruyacağını duyurdu.

Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar, ülkesinin Rusya ile güçlü ilişkilerini koruyacağını bildirdi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mizvar ile Rusya'nın Rabat Büyükelçisi Valeri Vorobiev'in bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, görüşmenin Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran'a atfedilen ve Rusya'nın Suriye krizine ilişkin tutumu üzerine yaptığı 'Moskova'nın Esed rejimine destek vererek Suriye'nin yıkımına katkı sağladığı' yönündeki açıklamanın ardından Vorobiev'in talebi üzerine gerçekleştiği duyuruldu.

Mizvar'ın görüşmede, 'ülkesinin Rusya ile güçlü ilişkilerini koruyacağını ve Rusya'nın Suriye dosyasına ilişkin izlediği tutuma saygı duyduğunu belirttiği' bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, Fas'ın Suriye'de istikrarı teminat altına alacak siyasi çözümü desteklediğine değinildi.

Fas'ın, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğu ve krizin ortaya çıkardığı insani duruma önem verdiğinin vurgulandığı açıklamada, 'uluslararası arenada sorumluluk sahibi ve güvenilir bir ülke olarak Fas'ın, diplomatik tutumlarını dış politikayı yöneten çıkarlar, birtakım prensipler ve değerler ışığında belirlediği' ifade edildi.
Kaynak: AA