GÜNDEM ÖZETİ / 28 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de düzenlenecek Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu toplantısına katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- TBMM Anayasa Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu hazırlık toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Etiyopya'da Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ve Başbakan Hailemariam Desalegn tarafından kabul edilecek.

- İkili temaslarda bulunacak Zeybekci, Türkiye-Etiyopya İş Forumu ile 7. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na katılacak, ülkedeki Türk firmalarını ziyaret edecek.

(Addis Ababa)

3- TÜİK, ekim ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile baş başa ve heyetler arası görüşmede bulunacak.

(Ankara/09.15/09.30)

2- Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı ve iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenecek 'Vefatının 80. Yılında Akif'i Anlamak, Asım'ı Yaşamak' paneline katılacak.

- Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanındaki akademik birim yöneticileriyle YÖK Konferans Salonu'nda toplantı yapacak.

(Ankara/09.30/14.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 4. haftaya 6 maçla devam edilecek.

- E Grubu'nda Galatasaray, 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.30)

2- Voleybolda Kupa Volley birinci bölüm rövanş maçları başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA