GÜNDEM ÖZETİ / 21 Ocak 2016

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın annesinin cenaze töreni ile Ünye Ormek açılışına katılacak, Ordu ve 19 Eylül Gazeteciler cemiyetlerini ziyaret edecek.

- Şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunacak Kurtulmuş, 'Yeni Türkiye Konferansları-5. Türkiye-Rusya İlişkileri Paneli'ne iştirak edecek.

(Ordu/11.46-18.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Almanya'da, Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma kahvaltısında görüşecek.

(Berlin)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Yol-İş Sendikasının Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak.

(Ankara/09.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Yapı Malzemeleri Piyasa Gözetim ve Denetimi Mobil Sistemi'nin 81 İle Yaygınlaştırılması Programı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'daki Suudi Arabistan temsilciliklerine yönelik saldırının yansımalarını görüşmek üzere İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi'nce, Suudi Arabistan'da düzenlenen olağanüstü toplantıya katılacak.

(Cidde)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilecek Türkiye-Kırgızistan Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılacak.

(Ankara/10.00)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İspanya'da Prado Müzesi'ni ziyaret edecek, Fitur Fuarı'nın açılışına katılacak, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Euroleague'in Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ve sektör temsilcileriyle görüşecek, Madrid Büyükelçiliğince onuruna verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

(Madrid)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen Baraj ve HES Yerli Enerji Kaynakları Fuarı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

9- Maliye Bakanı Naci Ağbal, mahalle muhtarları ile toplantıda buluşacak, Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Ömür Erbay'ın cenaze törenine katılacak, ziyaretlerde bulunacak, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Bayburt/09.00-19.00)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Mekke Diyanet Hastanesini ziyaret edecek.

(Mekke)

11- TBMM'den.

- Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

- Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

(TBMM/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- İsrail'in 'saldırı girişiminde bulunduğu' iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle ilgili hukuki tartışma ve ölümler dolayısıyla uluslararası toplumdan gelen tepkiler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

7- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar takip ediliyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

2- TÜİK Başkanı Birol Aydemir, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Bina İnşaatı Maliyet Endeksi ile bu yılın ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, 5 maçla tamamlanacak.

- A Grubu'nda Amed Sportif Faaliyetler-Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor-Medipol Başakşehir, B Grubu'nda Boluspor-Eskişehirspor, H Grubu'nda ise Giresunspor-Antalyaspor ve Fenerbahçe-Tuzlaspor karşı karşıya gelecek.

(Diyarbakır/12.00/Şanlıurfa/14.00/Bolu/16.00/Giresun/18.30/İstanbul/20.45)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu 4. haftası 4 maçla başlayacak.

- E Grubu'nda Anadolu Efes, deplasmanda Hırvatistan'ın Cedevita Zagreb takımıyla karşılaşacak.

(Zagreb/20.00)

3- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası son 32 turu Q Grubu 4. hafta maçında Türk Telekom, deplasmanda Polonya temsilcisi Slask ile karşılaşacak.

(Wroclaw/19.30)

4- Voleybolda Avrupa mesaisi.

- Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 5. haftasında B Grubu'nda Ziraat Bankası, Almanya'nın Friedrichshafen takımını konuk edecek, D Grubu'nda Halkbank, Avusturya deplasmanında Hypo Tirol ile karşı karşıya gelecek.

- Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe Grundig, Azerbaycan'ın Telekom Bakü takımına konuk olacak.

- Kadınlar Challenge Kupası 3. tur ilk maçında İmperial Hastanesi İdmanocağı, deplasmanda İsviçre temsilcisi Franches-Montagnes ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/19.00/Innsbruck/21.25/Bakü/15.00/Delemont/21.30)

5- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 16. hafta maçları yapılacak.

6- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ana tablo 2. tur müsabakalarıyla devam edilecek.

(Melbourne)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA