Avustralya Başbakanı Turnbull Irak'ta

Turnbull, Irak Başbakanı İbadi ile ikili ilişkiler, DAEŞ ile mücadele ve bölgesel konuları görüştü.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Avustralyalı mevkidaşı Malcolm Turnbull ile ikili ilişkiler, terör örgütü DAEŞ'le mücadele ve bölgesel konuları görüştüğü bildirildi.

Başbakanlık basın ofisinin açıklamasına göre İbadi, başkent Bağdat'taki ofisinde Turnbull ile bir araya gelerek, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Iraklı güçlerin DAEŞ'le mücadelesi, Irak'ın askeri, güvenlik ve mali riskleri ile bölgesel konuları ele aldı.

İbadi, Turnbull'a Avustralya'nın Iraklı güçlerin silahlandırılması ve eğitilmesinin yanı sıra hava saldırıları için insansız hava aracı desteğini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, 'DAEŞ çetelerinin bulunduğu Suriye sınırında sorunlar yaşanacak. Sınırın zapt edilmesi gerekiyor' diyerek, Suriye'de siyasi çözümün önemine işaret etti.

Avustralya Başbakanı Turnbull da ülkesi ve hükümetinin Irak'a desteğini vurgulayarak, ikili ilişkiler ve Irak güçlerinin Ramadi'deki başarısında İbadi'nin rolünden övgüyle bahsetti.

İbadi'yi ülkesine davet eden Turnbull, 'Irak'ın karşı karşıya kaldığı riskleri biliyoruz fakat aynı zamanda başarı ve Musul'u yakında kurtaracağınızdan dolayı iyimseriz. Barışı gerçekleştirene kadar sizinle çalışmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Turnbull ayrıca, Suriye'de ulusal uzlaşı ve siyasi çözümü desteklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA