Şamil Tayyar'dan kan donduran iddia

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan DHKP-C'nin saldırısından paralel yapının bilgisi olduğunu iddia etti.

Şamil Tayyar'dan kan donduran iddia
Şamil Tayyar'dan kan donduran iddia
Beyaz Tv'de Erkan Tan'ın sunduğu 'Son Söz' programında gündemi değerlendiren Şamil Tayyar, kan donduran bir iddiada bulundu.

Tayyar, şu ifadeleri kullandı;

81 ilin istihbarat birimini bir dönem kontrol eden eş zamanlı olarak Genelkurmay, Jandarma ve MİT'e sızan paralel yapının KCK, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri içerisinde çok fazlaca muhbirleri var. Şu anda KCK, PKK, DHKP-C ile ilgili bu muhbirler üzerinden hala canlı bir şekilde bilgi alabiliyorlar.

İÇERİDE MUHBİRLERİ VAR

Çağlayan'daki DHKPC'nin saldırısı üzerine ciddi şekilde gidilse, inanılmaz akıl almaz işlerin geliştiğini görecekler ve bununla ilgili çok ciddi ipuçları geliyor. Emniyetin DHKP-C içinde muhbiri var. Paralel yapının yerleştirdiği ve o ilişkiyi sürdürdükleri isimler var.

PARALEL YAPININ BİLGİSİ VARDI


Aynı gün elektrikler kesildi saat 10.39. Öğleden sonrada DHKP-C eylem gerçekleştirdi. O gündür bu gündür meseleyle ilgileniyorum ve çok ciddi ipuçları var. Çok açıkça söylüyorum. DHKP-C'nin operasyonundan paralel yapının bilgisi vardı. DHKP-C'nin bir çok eylemlerinde muhbirler üzerinden dolaylı bir etkileri var.

DEMİRTAŞ İLE CEMAAT ARASINDA ORGANİK BAĞ VAR


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da paralel yapıyla aralarında bir organik bağ olduğunu öne süren Tayyar 'Cemaati boşuna aklamıyor. Bir ilişki var. Ve bu ilişki Selahattin Demirtaş'ı da esir almış durumda. Selahattin Demirtaş'ın cemaati aklayan, cemaatle aynı söylemi kullanması bunların hiç birisi tesadüf falan değil.' dedi.

BEYAZ GAZETE