Yalçın Akdoğan'dan Ahmet Türk'e tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Star Ana Haber’de Nazlı Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yalçın Akdoğan'dan Ahmet Türk'e tepki
Yalçın Akdoğan'dan Ahmet Türk'e tepki
İlk olarak Hakan Fidan'ın istifasını değerlendiren Akdoğan, “ Hakan Fidan çok değerli hizmetleri olan bir arkadaşımız. Kişisel bir tercihtir” dedi.

Hakan Fidan'ın istifasının ardından çözüm sürecinin ilerleyişi hakkında da açıklamalarda bulunan Akdoğan, “ Şunu bilmemiz lazım bu tür süreçler kişilere endeksli değildir. MİT'te herhangi bir sıkıntı olmaz. Çözüm süreci zaten sadece istihbarat örgütünün faaliyetleri üzerinden yürümüyor. Hem paralel yapı ile mücadele hem de çözüm süreci devlet politikası olmuştur. Ne çözüm sürecinde bir sıkıntı olur ne de paralel yapı ile mücadele akamete uğrar. Hakan Fidan MİT'de gerçekten yapısal bir dönüşüm gerçekleştirdi. Kişilere endekslememek gerekir” diye konuştu.

"Burada bir görüşme olmuştur ve Cumhurbaşkanımız da görüşlerini söylemiştir. Hakan Fidan çok değerli hizmetleri olan bir arkadaşımız. Farklı kademelerde devlet hizmeti tecrübesine de sahip. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini yorumlama makamında değilim. Cumhurbaşkanımız, içi dışı bir olan bir kişi, düşündüğünü açıkça dile getiren bir kişi.

MUHALEFET BAŞKA YÖNE DÖNMÜŞ DURUMDA

Hakan Fidan sorulduğunda da görüşlerini açıkça dile getirmiştir. Cumhurbaşkanımız görüşlerini hem Hakan Fidan'a hem de Başbakanımıza dile getirmiştir.

Muhalefet, bu ilk duyulduğunda Ahmet Davutoğlu'na karşı bir hamle olarak gördü. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra ise "Erdoğan'a rağmen" açıklamaları yapıldı. Yani muhalefet bir günde başka yöne dönmüş durumda.

KİŞİSEL BİR TERCİHTİR

İnsanlar MİT Müsteşarlığının ağırlığı tepkisi herhangi bir bakanlıkla kıyaslanabilir. Hakan Fidan muhtemelen kendi mazeretlerini söylemiştir. Bu kişisel bir tercihtir.

GÜLÜP GEÇİYORUM

Hakan Fidan'ın istifa etmesi dokunulmazlık zırhına alınması için olduğu iddialara gülüp geçiyorum. Başbakanlık iddialarına gülmekten ziyade, Davutoğlu'na karşı senaryonun bir parçası olmasına gülüyorum. sayın Başbakana karşı bir durum yok burada. Bizim arkadaşımızdır ve yıllardır birlikte çalışıyoruz. Onun bakan olup olmaması siyasi takdirdir. Bunu zaman içerisinde göreceğiz."

AKDOĞAN'DAN AHMET TÜRK'E TEPKİ

Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk'ün 'Seçim barajına takılıp seçilmezsek bu vebal devletindir” açıklamasına tepki gösteren Akdoğan, “ Seçim barajını geçirtmek devletin sorunu mudur yoksa vebali midir. Bu çok sorumsuzca bir açıklama. Millet isterse barajı geçerseniz. Bunu şantaja, tehdide çevirmek demokrasiye inanmamaktır” dedi.