Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen "Turgut Cansever Ulusal Mirmarlık Yarışması"nda ödül alan eserler, Cender Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "bilge mimar" olarak anılan Antalya doğumlu Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenen ulusal mimarlık yarışması sonuçlandı.
Mimar ve eleştirmen Prof. Dr. Ali Cengizkan'ın başkanlığını üstlendiği 5 kişilik jüri, Turgut Cansever Büyük Ödülü'ne layık eser bulamadı. Jüri, 3 esere başarı, 2 projeye de jüri takdir ödülü verdi.
Ödül töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Turgut Cansever ile öğrencilik yıllarında tanıştığını, bilge mimarın Antalya'nın önemli bir değeri olduğunu kaydetti.

Cansever'in çok iyi bir medeniyet ve mimarlık tarihçisi olduğunu vurgulayan Tütüncü, "Tasavvurlarında geçmiş ile geleceği bağdaştırmaya çalışmış bir tarzı vardı. 16 ayrı eseri bulunan bir yazardı. Eserleri hepimize tasarım anlamında çok farklı bir bakış açısı kazandırabilecek nitelikte" dedi.

Kepez'in artan nüfusu, özgün projeleriyle kente örnek olduğunu ifade eden Tütüncü, hızla gelişen ve kentleşen Kepez'i daha güzel bir estetik anlayışla oluşturmak istediklerini, bu nedenle mimarların katkısına çok ihtiyaç olduğunu bildirdi.
Jürinin değerlendirmesi sonucunda başarı ödülü ve jüri takdir ödülü alan mimarlar ve projeleri şöyle:
"BYCK Vilları Projesi ile Özlem Şatır Taşçıoğlu-Arzu Yiğit (başarı ödülü), Kaş Evleri projesi ile VEN Mimarlık-Gül Güven (başarı ödülü), Sultangazi Kırkçeşmeler Parkında Tek Saflı Mescid Yapısı Projesi ile Mustafa Batu Kepekcioğlu-Volkan Taşkın-İpek Baycan Glaister (başarı ödülü), İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası projesi ile Ozan Özdilek-Erhan Vural-Hasan Sıtkı Gümüşsoy (jüri takdiri), Roboski Adalet Evi projesi ile Özan Öztepe-Derya Ekim Öztepe (jüri takdiri)."
Kaynak: AA