Çocuklar Parklarına Kavuştu

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz Beldesi’nde yaşayan çocuklar, Bulgaristan-Türkiye IPA sınır ötesi işbirliği programı AB hibeli Ruen ve Evrensekiz Belediyelerindeki ’Çocuklara Daha İyi Bir Gelecek Parkı Projesi’ kapsamında parklarına kavuştu.

Çocuklar Parklarına Kavuştu
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Evrensekiz Beldesinde, ’Çocuklara Daha İyi Bir Gelecek Parkı Projesi’ kapsamında yapılan parkın açılış törenine katıldı.

Vali Civelek, açılış konuşmalarının ardından, çocuk parkının açılışını, çocukları da yanına alarak gerçekleştirdi. Vali Civelek ve beraberindekiler, parkı gezerek çocuklarla sohbet etti.

Açılış törenine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, İl Genel Meclis Üyeleri, Ruen Belediyesi yetkilileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Bulgaristan - Türkiye arasında sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunarak; Ruen ve Evrensekiz Belediyelerinde genç bireylerin çevre farkındalıklarının arttırılmasını ve engellilerin spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri uygun bir çevre oluşturulması hedeflenerek, Evrensekiz Beldesi Fatih Mahallesi Karagöl Sokak’ta 3 bin metrekare alan üzerine inşa edilen park içerisinde fıtness spor alanı, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, çevre yürüyüş yolu ve çim zemin dinlenme alanları bulunuyor.
Kaynak: İHA