Kaş Sütleğen Barajının Temeli Atıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Kaş’ta yapımına başlanan Sütleğen Barajı’nın temeli atıldı.

Kaş Sütleğen Barajının Temeli Atıldı
DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Kaş İlçesine yapılacak olan ve maliyeti 26 milyon olacak olan Sütleğen Barajı’nın temeli atıldı. Temel atma törenine AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Antalya Ulaştırma Bölge Müdürü İlker Çelik, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani,

DSİ’nin ülkenin her yerine bin günde bin gölet projesi çerçevesinde büyük yatırımlar yaptığını söyledi.



Türkiye’de tarım ve turizm denilince akla Antalya, Antalya’da da Kaş geldiğini hatırlatan Samani, “Su, çiftçiler için hayattır. Orman için hayattır. Tarım için hayattır. Canlılar için hayattır. Suyun değerini bilen DSİ ülkemizin bütün Bölgelerinde yatırımlar yapıyor. Kaş Türkiye’nin ve Dünyanın en güzel doğal alanlarına ve tarım alanlarına sahiptir. Kaş’ın ve Antalya’nın en mükemmel yaylası, yaylaların kralı Sütleğen yaylasına sahiptir. Sütleğen yaylasının çalışkan insanlarının, verimli tarım alanlarının kapalı devre sulama sistemlerine ihtiyacı var. Sütleğen Barajının temelinin atılması ile en kısa sürede vatandaşlarımız kapalı devre sulama sistemleri ile suya olan ihtiyaçları giderilecektir” dedi.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar da ilçede göreve başladığı gün Sütleğen Barajı çalışmalarıyla tanıştığını ifade ederek, bugün bu çalışmaların hayata geçiriliyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu kaydetti.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ise “DSİ 13. Bölge Müdürlüğü olarak, tarımın yaygın olduğu bu coğrafyada kalkınmanın sulama ile olduğunu biliyor, sulu tarımın da modern sistemler kullanılarak yapıldığında son derece verimli neticeler verdiğini görüyoruz. Bugün Kaş ilçemizde Sütleğen Barajı ve Sulamasının temelini atıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaş Sütleğen Barajı’nın temeli atıldı
Kaynak: İHA