Başbakan Davutoğlu grup toplantısında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili verdiği karar vardı.

Başbakan Davutoğlu grup toplantısında konuştu
Başbakan Davutoğlu grup toplantısında konuştu
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Yeni yıl ile birlikte TBMM olarak ilk kaybımız verdik. HDP Milletvekili Murat Bozlak'ı kaybettik. Taziyelerimi iletiyorum.

Kayıp astsubayımızı da MİT'in başarılı bir operasyonu ile yurda getirdik. Milli İstihbarat Teşkilatımızı bir kez daha kutluyorum.

'BİZ HESAP SORMA MAKAMINDAYIZ'

Değerli milletvekilleri 2015 yılının ilk grup toplantısı olması nedeniyle bir aylık muhasebe yapmak zorundayız. Şimdi bir ana 2014 Ocağı'ndaki tartışmaları gözlerinizin önüne getiriniz. AK Parti Türkiye'yi 2023 yılına taşıma gayreti içindeyken başka bir odak karanlıklara taşıma gayreti içindeydi. Gün hesap verme günüdür bir yıl içinde yapılan her şeyin hesabı sorulacak. Biz hesap sorma makamındayız.

SİYASİ İSTİKRARI HEDEF ALDILAR

Bu odakların üç hedefi vardı siyasi istikrarsızlık, ekonomik istikrarsızlık ve Türkiye'yi yalnızlaştırmak. Bu hedeflere ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar. Bunun hesabını sormak millet huzurunda bizim tarihi görevimizdir. Türkiye yükselen bir güç haline gelmişse bunun nedeni demokrasidir. 12 yıldır başarımız demokratik istikrardır. Her seferinde millet daha büyük destekle iktidarı verdi. Bu başarı hikayesi sadece Türkiye'nin değil bütün mazlum milletlerin başarısıydı.

SİYASİ MÜHENDİSLİĞE SOYUNDULAR
Seçimlere giderken ittifak içindeydi ama milletimiz bu ittifakı bozdu ve 30 Mart'ta cevabı verdi. 10 Ağustos'ta ise yeni bir siyasi mühendislik içerisine girdiler ama yanıldılar siyaset mühendislik olmaz ruhla olur azimle olur ahlakla olur. Bu başarısızlığın sonucunda yeni arayış içerisine girdiler. AK Parti emaneti taşıma gayretini göstermiştir.

AK PARTİ'NİN İSMİ ALTIN HARFLERLE YAZILACAK

Ben AK Partililere ve seçmenlere teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti grubuna tek tek teşekkür ediyor ve bağrıma basıyorum. Her zaman birlik ve beraberliğini korumuştur. Eğer Türk siyasi hayatının tarihçesi yazıldığında AK Parti'nin her ferdi bu sayfalara ismini altın harflerle yazdıracaktır.

MİLLETİMİZ ÖNÜMÜZDEDİR
Aradaki siyaset farkı ve demokrasi anlayış farkı burada 30 Mart'ta alanlara indik ve Allah ve millete sığındık 10 Ağustos'ta tekrar alanlara indik. Şimdi bu süreçlerden anlımızın akıyla çıktıktan sonra yine milletimize sığındık il il geziyoruz. Birçok ilimizde teşkilatımızla buluşma yanında milletimizle kucaklaştık.

EKONOMİK KRİZ ÇIAKRMAYA ÇALIŞTILAR

İkinci hedefleri ekonomik kriz çıkarmaktı ne haberler çıkardılar ekonomik kriz kapıda dediler. Hep kara haber üretmeye çalıştılar gelin bir ekonomik muhasebe yapalım. Bu ekonominin gücü kaynağı milletin gücü ile iktidara gelmiş AK Parti'nin temiz siyasetidir.

Ekonomideki bu başarıların arkasında bereketli bir ekonomi ve ahlaklı bir kadro var. Hesap sorma vakti Bahçeli sabah konuşuyordu. Bahçeli'ye 2001 hatırlatırız. Hortumlamaları hatırlatırız. Bizim ekonomik kriz bekleyenlere cevabımız daha çok beklerler.

HER TÜRLÜ KARALAMA KAMPANYASINA KALKIŞTILAR
Üçüncü hedefleri Türkiye'yi itibarsızlaştırma ve yalnızlaştırmaktı. Her türlü karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldık. Bir anda düğmeye basılmış gibi harekete geçti. Bunu “Van Minute” kadar götürebilirsiniz ama son dört yılda uluslar arası medyanın her türlü karalamasına maruz kaldık. Tek hedefleri vardı bir başarı hikayesini karalamak. Neden? Soğuk savaştan bu yana İslam dünyası hep bir kara dünya olarak nitelendirildi. Bir hikaye tüm bu algıyı bozdu.

AK PARTİNİN HİKAYESİ ÜMİT UYANDIRDI

AK Partinin başarı hikayesi sürekli karalanan İslam dünyası mazlum milletlerin hepsinde bir ümit uyandırdı. Bu başarı hikayesini karalama çabası var. Bu bir yıl içinde iki iddia sürekli gündeme tutuldu: 1-Otoriterleşme iddiası 2- Türkiye'nin teröre destek verdiği iddiası.

Ortadoğu'daki gençler Ak Parti'nin başarı hikayesini görerek yola çıktılar. Biz biliyoruz ki, Somalili'nin kalbinde de AK parti var, Filistin'de Suriye'de de kalplerinde ay yıldız var.
Bu nasıl yalnızlaşmadır ki son iki ay içinde dünyanın büyük devlet başkanları ziyarete geliyor.

MAKEDONYA'DA DUYGULANDIRAN OLAY
Makedonya'da Türkçe Bayramı'nda bizi duygulandıran bir olay oldu. Bu kutlamadan önce Makedonyalı STK'lar bizi ziyarete geldi. Sizden birkaç bin Al bayrak istiyoruz dediler. Dedim ki isteyen tüm eve 3 hediyemiz var: Al Bayrak, Türkçe mealiyle Kur'an-Kerim ve Türkçe sözlük.

İşte bize saldıranlar bu yüzden saldırıyorlar. Balkanlarda, Gazze'deki Türk Bayrağı'ndan rahatsızlar. Balkanlara gidemeyenler bunu anlayamaz. Karanlık hesap içinde olanlar bunu anlayamazlar.

SORUŞTURMA KOMİSYONU'NDA ÇIKAN KARAR
Soruşturma Komisyonu hukuki bir süreçtir ve objektif bir şekilde ele alınır. Bakanlar iddialar üzerine istifa etti ve kendi talepleri ve AK Parti iradesi ile komisyon kuruldu. Komisyonun kendi kuralları içerisinde işlemeli. Kendi görüşlerini vicdanları ile ortaya koyarlar tekrar söylüyorum hiçbir komisyon üyesine telkinde bulunmadık. Muhalefet ise her gün ihsası reyde bulundular. Hiçbir şkeilde telkinimiz olmadı ve komisyondan çıkan rapora herkesin saygı duyması gerekir. Müdahale doğru değildir.

AK PARTİ BİR AHLAK VE REFORM HAREKETİDİR

Biz AK Parti olarak bu konuda siyasetin atması gereken adımların tamamını attık. Çok küçük hesaplar içine girenlerin yürüttüğü kampanyaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yüze meclisi yönlendirmeye çalışanlar var.

Onların bilmesi gerektiği AK Parti bir ahlak ve reform hareketidir. Hiçbir yardım almadan ekstra petrol ve doğalgaz bulmadan ekonomi bu hale geldiyse bu büyük başarıdır. Biz 12 yılda 3 Y ile mücadele ettik. Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk. Baştan itibaren yolsuzluklara karşı büyük bir mücadele ettik. Statükoya teslim olmadık.

MİLLETİMİZ BİZİ ASLANLARA YEM ETMEDİ
Bizim alacağımız kararları etkilemek isteyenlere 4. Murad'ın atfedilen sözlerle cevap veriyorum:

geçme namerd köprüsünden
ko aparsın su seni,
yatma tilki gölgesinde
ko yesin aslan seni.

AK Parti birliğini bozmadı. Yoluna hep kendi tayin istediği şekilde devam etti. Milletimiz de bizi aslanlara yem etmedi. AK Parti vicdanın, yolsuzluklarla mücadelenin ta kendisidir. Hiç kimsenin küçük tilki hesapları bizi yolumuzdan şaşırtamaz. Yolumuza tek bir ruh üzerinden devam ederiz. AK Parti Sarıkamış'taki şehitlerin tecessüm etmiş halidir. AK Parti Arakan'da secdeye kapanıp dua eden Arakanlıdır. AK Parti Orhun Anıtları'nda buraya nasıl giderim diyen kardeşimizdir.