ABD'den Davutoğlu yorumu
Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan adaylığıyla ilgili ABD'den ilk yorum geldi. Günlük basın brifinginde konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Dışişleri Sözcüsü Harf, "Bir sonraki başbakanla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Harf, günlük basın brifinginde Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bunun bir adaylık olduğunu anlıyorum. Şimdi işlemesi gereken bir süreç var. (Türkiye'de) Bir sonraki başbakan kim olursa olsun onunla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.
Bir başka soru üzerine Harf, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, bakanlığı boyunca Davutoğlu ile çok yakın bir çalışma içerisinde olduğunu, bu hafta da onunla özellikle Gazze konusunda ve diğer konularda birden fazla görüşme yaptığını kaydetti.
