Akçansa'nın 'İş Sağlığı ve Güvenliği Akademisi' Hizmete Girdi

Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde faaliyet gösteren Akçansa Çimento Fabrikası bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Akademisi hizmete girdi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, fabrikanın bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tesisin hayırlı olmasını diledi.
Alınan yolun, gelinen mesafenin, ulaşılan standardın doğrudan toplumun, devletin ve insanın gelişmişliğiyle alakalı olduğunu anlatan Çınar, "Hepimiz çevremizde yaşanan birçok acı olaya şahit oluyoruz. Bu acılardan biri yakın zamanda ülkemizde yaşandı. İnsan hayatından daha önemli hiçbir şey olamaz. Özellikle çalışanlar açısından iş güvenliği ve iş sağlığı standardı, hayata verilen önem, ona duyulan saygı her şeyin üzerindedir" dedi.

Çınar, oluşturulan tesisin de insan sağlığı ve iş güvenliği konusunda çıtanın yükseldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, "Burada binlerce çalışanın ve insanın eğitilecek olması, insan hayatına verilen önemin, işe duyulan saygının göstergesidir. Akçansa ailesinin yöneticilerini bu konudaki çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ise en önemli önceliklerinin tüm üretim faaliyetlerinde insan sağlığı ve iş güvenliği açısından yüksek standartlara sahip, risklerin bertaraf edildiği, sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı yaratmak olduğunu vurguladı.
İnsana verilen değerin iş performansını doğrudan etkilediğinin bilincinde olduklarını anlatan Gürdal, şöyle konuştu:
"Bu doğrultuda sürdürülebilir bir büyüme amacıyla, üretim sürecinde insan sağlığı ve iş güvenliği için araştırmalar yapıyor, aynı zamanda sürekli eğitimlerle şirketimiz bünyesinde bilinçlendirme çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyoruz. Akçansa İSG Akademisi de bu anlayışın bir meyvesidir. Burada tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize, işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında uygulamalı olarak eğitim vereceğiz. Bu yatırımla hedefimiz; sadece çalışma alanlarında değil, yaşamın her alanında risklerin farkında olan, emniyetine önem veren ve duyarlı davranışlar sergileyen bireyler yetişmesine destek vermektir."
Daha sonra akademinin açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Geyikli belde Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, Fabrika Müdürü Ali Kipri ile firma yöneticileri ile çalışanlar katıldı.

İlki mayıs ayında İstanbul Büyükçekmece Fabrikası'nda faaliyete geçirilen, yıl sonuna kadar Samsun Ladik Fabrikası'nda da oluşturulması planlanan İSG Akademisi ile şirket bünyesindeki toplam 3 merkezde yılda yaklaşık 5 bin kişiye 80 bin saat eğitim verilmesi ön görülüyor.
Her eğitimin sonunda katılımcılara eğitim karnesi verilecek ve katılımcıların alacağı tüm eğitimler bu karneye işlenecek. Eğitimlerin verimliliğinin tespiti için ölçme ve değerlendirme kapsamında sınav yapılacak, katılımcıların eğitim ve eğitmenle ilgili görüşleri alınacak.
Kaynak: AA