Üçer Kardeşlerin Dramı

Gürpınar ilçesine bağlı Otbiçer Mahallesinde eski kerpiç bir evde yaşam mücadelesi veren Üçer kardeşler, hayırsever ve yetkililerden destek bekliyor.

Babalarının 2 yıl önce gittiği Rusya'dan dönmemesi, annelerinin de bir yıl önce vefat etmesiyle kimsesiz kalan Birgül (14), Nirgül (12), Hüseyin (9) ve Muhammed Üçer (8), zor imkanlara rağmen akraba ve komşularının yardımıyla yaşama tutunuyor.
4 kardeşe sahip çıkan ve hala Emine Üçer (18), geçen yıl çocukların annesini hastalıktan dolayı kaybettiğini ve o günden itibaren yeğenlerine tek başına baktığını söyledi.

Üçer, "Çalışmadığım için geçinemiyoruz. Özelikle kış aylarında ve yağmurlu günlerde evimiz damlıyor. Dışarıdaki soğuk olduğu gibi içeri geliyordu. Gürpınar Kaymakamlığı damımızı tamir etti. Vakıf bize gıda ve giyim yardımlarında bulundu. Hayırsever ve yetkililerden yeğenlerim için bir ev yaptırmalarını istiyorum. Gücüm yettiğince yeğenlerime bakarım" dedi.

Birgül Üçer ise, evlerin çok kötü durumda olduğunu, yemeklerini banyo yaptıkları yerde yediklerini belirtti.

Üçer, "Sadece elektrikli bir ocakta yemek yapabiliriz. Ondan da bizi devamlı elektrik çekiyor. Elektrikli ocağa dokunmaya korkuyoruz ve kıyafetlerimizi kışın soğukta yıkıyoruz. En çok yetkililerden ve hayırseverlerden çamaşır makinesi istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA