Trabzon İş Sağlığı ve Güvenliği’nde Farkındalığı Öğreniyor

Trabzon’da kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine “İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalığı Eğitimi” verildi.

Trabzon İş Sağlığı ve Güvenliği’nde Farkındalığı Öğreniyor

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Eğitim Uzmanı Metin Cudi Yardımcı, katılımcılara “İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalığı Eğitimi” verdi

Açılış konuşmasında işçi sağlığı ve iş güvenliği konularının son zamanlardaki önemine vurgu yapan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, “İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerinin alınmaması nedeniyle dünyada her yıl 2 milyondan fazla çalışanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın meslek hastalıklarına yakalanarak sağlıklarını kaybettiğini duyuyoruz. İş sağlığı ve güvenliği ile bağlantılı kaynaklanan insani ve ekonomik kayıplar tüm ülkeleri olumsuz etkiliyor ancak bu ülkemizde daha fazla gözüküyor. Bu kadar büyük ekonomik ve sosyal sorunlara yol açan iş kazası ve meslek hastalıklarını önleme yolunda çaba sarf etmek, hem devlet hem de işletmeler için zorunluluk halini almıştır. İş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu oluşan kayıplar işletmelerin kârlılığını etkilemesi yanında; İSG çalışmaları işletmeler için verimlilik ve kalite unsuru olarak ön plana çıkmakta, işletmelerin uluslararası piyasalarda rekabet edebilirliğini arttırmaktadır” dedi.

Eğitim Uzmanı Metin Cudi Yardımcı gerçekleştirdiği sunumunun ardından, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA