- Nijerya İmo Eyalet Başkanı Okaracha Açıklaması

Nijerya İmo Eyalet Başkanı Rocha Okaracha, ülkelerinde hammadde ve tarımla alakalı her şeye sahip olduklarını ancak bunları ekonomiye dönüştürmeyi bilmediklerini söyledi.

Nijerya'nın İmo eyaletinden gelen heyet için Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından organize edilen yemeğe Vali Muammer Erol, Nijerya İmo Eyalet Başkanı Rocha Okaracha, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, MÜSİAD Şube Başkanı Lütfi Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.

Okaracha, yaptığı konuşmada, "Ülkemizde hammadde ve tarımla alakalı her şeye sahibiz ancak bunları ekonomiye dönüştürmeyi bilmiyoruz" ifadesini kullandı.
Oğlunun Nijerya'da üretilmiş bir çikolata yiyemediğini anlatan Okaracha, "Çikolatayla ilgili bütün hammaddeler ülkemde var ama tüm hammaddeler Türkiye'ye veya dünyanın diğer yerlerine gidecek ve ülkeme çikolata olarak geri gelecek ki oğlum çikolata yiyebilsin. İşte bizim problemimizde bu. Bu problemlerden dolayı biz sizlerle teknik ortaklıklar, bilgi ortaklıkları istiyoruz ki sizin burada yaptıklarınızı ülkemize taşıyabilelim" diye konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise ziyaret sayesinde heyetin Konya'yı ve sanayisini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, "Atılan karşılıklı adımların, iki ülke arasında var olan ekonomik ve kültürel bağları daha da güçlendireceğine inancımız tamdır" dedi.

Konuşmaların ardından Okaracha ve Şimşek tarafından iyi niyet ve ticaret anlaşması imzalandı.
Kaynak: AA