İrak'ta Yaşanan Çatışmalar

Eskişehir'de, Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı tarafından, Irak'ta Türkmenlere yönelik şiddeti protesto etmek için fotoğraf sergisi açıldı.

Çarşı Camisi arkasında açılan "Türkmeneli'nde Katliam" adlı fotoğraf sergisinde, bölgede yaşanan olayları anlatan fotoğraflar bulunuyor.
Sergi açılışında konuşan Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Engin Şahan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Irak Türkmenlerini can evinden vurmak, hayat ve varlık haklarını imha etmek için harekete geçtiğini söyledi.

Türkmenlerin, Türk ve Müslüman olmalarından dolayı yıllardır baskı ve zulme uğradıklarını vurgulayan Şahan, "Türkmeneli olarak ifade ettiğimiz bölgede 2 milyon civarında soydaşımız yaşamaktadır. Burada yaşayan soydaşlarımız IŞİD terör örgütü tehditi ile karşı karşıya gelmiştir. Ülkü Ocakları olarak Türkmen kardeşlerimize her türlü katkıyı vermek için hazırız. Sesimiz,nefesimiz yettiğince, son nefesimize kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Şahan, IŞİD terör örgütünün yaptıklarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, hükümetin Türkmeneli'ndeki soydaşların hayatlarını güvence altına almak adına askeri seçenekleri gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA