Antalya Semalarını Uçurtmalar Şenlendirdi

Antalya’nın Kaş ilçesinde her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenen uçurtma şenlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya Semalarını Uçurtmalar Şenlendirdi

Kaş Akçagerme plajında düzenlenen uçurtma şenliklerine katılım, güzel havanın da etkisiyle hayli yoğundu. Kaş Merkez İlköğretim Okulu’nun okul aile birliğince organize edilen şenliklere; Kaymakam Selami Kapankaya,Garnizon komutanı yüzbaşı Murat Aydın, İlçe emniyet müdürü Cahit Sarı, Jandarma Merkez karakol komutanı Orhan Karakoyun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve aileler katıldı.

Öğleden önce saat 10:00 sıralarında başlayan şenliklerde okul aile birliğinde görev yapan annelerin hazırladığı yemekler, pasta ve kurabiyeler okul yararına sembolik ücretlerle konuklara ikram edildi. Çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için de ilgi çekici çeşitli aktiviteler şenlik bünyesinde yer aldı. Şenlikte ilköğretim öğrencileri arasında yoğurt yeme yarışı, evet hayır oyunu, sandalye kapmaca, dans, resim ve doğal olarak en önemli yarışma olan uçurtma yarışları yapıldı. Almanya'nın Kassel kentinden gelen kardeş okul öğrencileri de şenliklerde yer alarak Türk öğrencilerle birlikte yarışmalara katıldılar. Alman Öğrencilerden Alina ve Paula, Kaş’ı çok sevdiklerini ve uçurtma şenliğinde çok eğlendiklerini söylediler.

Şenliklerde yetişkinler de halat çekme yarışı yaparak çocuklarının coşkusuna katıldılar. Babalar için şenlikte tavla turnuvası da düzenlendi.

Protokol üyeleri de bu güzel günde makam ve rütbelerini bırakarak uçurtma şenliklerinde çocuklarının uçurtması peşinde koştular. Kaymakam Selami Kapankaya ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın'da uçurtma uçuranlar arasındaydı. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, "Her yıl ilçemizde düzenlenen uçurtma şenliği bugün de gayet coşkulu bir katılımla kutlanıyor. Bugün ayrıca anneler günü. Bu vesile ile bütün annelerin anneler gününü de kutluyorum. Güzel bir hava ve güzel bir atmosfer var. Almanya’dan gelen konuk öğrencilerimiz de, Kaş’ta yaşayan yabancı konuklarımızda var. Çocuklarımız aileleriyle birlikte keyifle eğleniyor. Kaymakamlığımız tarafından yaptırılan mesire yerinde de gördüğünüz gibi güzel bir ortam var. İlçemizde bu ve buna benzer güzel etkinliklerin devam etmesi için biz de Kaymakamlık olarak elimizden gelen katkıyı bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Öğle sonu ise Kaş semaları uçurtmaların dansına kucak açtı. Kaş'taki bütün okullardan gelen her yaş grubundan öğrenciler velileriyle özellikle de babalarıyla birlikte uçurtmalarını en yükseğe çıkarabilmek için kıyasıya yarıştılar. Uçurtmaları düşen ya da ipleri dolaşan çocukların hüzünleri de gözden kaçmadı. Birbirinden renkli ve şekilli uçurtmalar gökyüzünde süzülürken 1500 metre yüksekliğe kadar çıkan uçurtmalar herkesin hayran bakışlarıyla dikkatle izlendi.
Kaynak: İHA