Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları

Türk Eğitim-Sen Ardahan İl Temsilcisi Fatih Koç, "Mısır'da yaşanan insanlık ayıbını kınıyoruz. Bu kınama sadece bizimle sınırlı olmamalı. Tüm İslam alemini bu konuda birlik olmaya, beraber tepki vermeye davet ediyoruz" dedi.

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarına tepki gösteren Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika olarak bu kararı protesto ettiklerini söyledi.

Koç, tek isteklerinin Mısır'da yaşananların durması olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"İdam kararlarının kaldırılması ve Muhammet Mursi'nin serbest bırakılmasını istiyoruz. Mısır tarihi ve duyarsız kalanların tarihi için kara bir leke olacaktır. Bu olay tarih boyunca iz bırakacaktır. Bizler Müslümanız ve her zaman doğrunun, hakkın yanında olmak zorundayız. İnancımız bunu emrediyor. Birlikten rahmet doğar. Mısır'da yaşanan insanlık ayıbını kınıyoruz. Bu kınama sadece bizimle sınırlı olmamalı. Tüm İslam alemini bu konuda birlik olmaya, beraber tepki vermeye davet ediyoruz. Daha doğrusu tüm insanlık buna tepki vermeli. Orada asılan her insanın çocuğu yavrusu, anası babası arkasından gözyaşı dökecek. Acı yüreklerini hep yakacak. Bunu engelleyebilmek için bu tür açıklamalarımız sürecek."
Kaynak: AA