Başbakan Erdoğan Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP birinci ve ikinci köprüye karşı çıktı.

Şimdi Yavuz Sultan Selim’e karşı çıkıyor. Ne diyor bunların İBB adayı köprüyü mü yıktıracakmış? Ya bunlar alem, bunlar yapmak için değil yıkmak için gelmişler” dedi

Silivri’de seçmenlerine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yolsuzluk iddialarına rakamlara yanıt verdi. “Ülkenin Milli Gelirini 79 senede 130 milyar dolara ulaştırmışlar” diyen Erdoğan şöyle konuştu:
“Biz 12 senede 590 milyar dolar üzerine ilave ettik. 820 milyar dolara ulaştı. 79 sende Türkiye’de yapılmış bölünmüş yol 6100 kilometre. Biz 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin IMF’ye borcu yok. Biz iktidarı MHP’den, yavru CHP, DSP’den aldık. IMF’ye 23,5 milyar dolar borç vardı. Geçtiğimiz 14 Mayıs’ta bunu sıfırladık. Şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor. Merkez Bankamızı bu CHP bize 27,5 milyar dolarla devretti. Şimdi kasada 128 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede buraya gelebilir misin? Benim köylüm çiftçim Ziraat Bankasından krediyi yüzde 59 faizle alıyordu şimdi yüzde beş. Esnaf kardeşim Halk bankasından yüzde 46 ile alıyordu. Şimdi yüzde 5. Enflasyon yüzde 30’du şimdi yüzde 8 aradaki fark senin cebinde kalıyor” dedi.

“YAPMAK İÇİN DEĞİL YIKMAK İÇİN GELMİŞLER “
“CHP birinci köprü yapıldı karşı çıktı” diyen Erdoğan, “İkinci köprü yapıldı karşı çıktı. Şimdi ise Yavuz Sultan Selim’i yapıyoruz. Buna da karşı çıkıyorlar. Ne diyor bunların İBB adayı köprüyü mü yıktıracakmış? Ya bunlar bir alem. Bunlar yapmak için değil yıkmak için gelmişler. Taksim-Yenikapı arasındaki metro köprüsü var ya İstanbul’un siluetini bozuyormuş. Sorsan bunlara siluet nedir diye? Takım elbise der. Anlamaz bilmez bu işleri. Başındaki kişi önce yolsuzluk klasörü önünde poz verdi. CHP'den ihraç ettiler, şimdi getirdi İBB adayı yaptı. Bu nasıl iştir ya. Yolsuzluk yaptı diye ihraç edip sonra aday yapıyorsunuz. Sonra gelip İBB adayı yapıyorsunuz. Sahte gülücüklerle oy alınmaz. Samimiyet gerekir, dürüstlük gerekir. Taksim metro köprüsünün üzerine gidiyor burayı yıkacağız diyor. Sonra gidiyor diğer köprünün üzerine balık tutuyor. Ya eskiden balık tutuluyor muydu? Benim belediye başkanlığımda tamamen bitmişti. Haliç’e balık falan girmiyordu. Haliç’i temizlemek bana nasip oldu. Elhamdülillah balıklar hücum etti. Unkapanı ve Galata köprüsünde balı tutulmaya başlandı. Yüzmeye başlanıldı” dedi.

“KILIÇDAROĞLU SENİN DİKİLİ AĞACIN YOK”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, “İstanbul’da iki gün oluşan yoğun sis ile 600 bin kişinin Maramray’ı kullandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Şimdi onun güneyinde bir tüp geçit yapıyoruz. İki kat, buradan otomobiller geçecek. Önümüzdeki yıl onu da açıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de önümüzdeki yıl açıyoruz. Yavuz Sultan Selim köprüsü en çok size yarayacak. Kınalı'dan çıkıyorsunuz istediğiniz bağlantı noktasına giriyorsunuz. Yollar kısalıyor. Ortasından da tren geçiyor, tren. Biz buyuz ya. Biz buyuz. Sizde biliyorsunuz bir komşu daha geliyor. İlk etabında yılda 100 milyon ikinci etabında 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak havalimanı. 46 milyar dolara mal oluyor. Devletin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. Buraya yakın bir noktaya geliyor. 2017 yılında bitirip 20 yıl işletecekler. 20 yılın sonunda devlete teslim edecekler. Bu mu yolsuzluk Kılıçdaroğlu? Senin dikili ağacın yok. SSK hastanelerindeki yolsuzluklardan tanırız biz seni. Ah o hastanelerde ne çileler çektik. Seni biz SSK'daki yolsuzluklarından tanırız. Rahşan affıyla kurtuluşundan tanırız” şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Başkan Adayları Tahir Sert için oy isteyen Başbakan Erdoğan, “CHP döneminde Silviri’ye herhangi bir hizmet geldi mi? 30 Mart çok çok önemli. Ne varsa önceki dönemde var. Ne varsa İBB'nin yaptığı hizmette var. Tahir kardeşim Silivri'nin evladı. Geçmişte Çanta Belde Belediye Başkanlığı yaptı oradan beri tanırım mesleği Mimar. Silivri’de Mimar. İBB’de mimar İki mimar el ele verecekler. Silivri’mizi daha güzel yerlere taşıyacaklar. Silivri'ye bu yakışır be” diye konuştu.

Kaynak: İHA