Bursa'da Asayiş

Bursa'da bir araçta 71 adet sahte 100 lira ile yakalanan iki kişiden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Osmangazi ilçesinde, sahte para olaylarına karşı çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, iki kişiyi gözaltına aldı.
Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramalarda 7 bin 100 lira değerinde 71 adet sahte olduğu değerlendirilen 100 liralık banknot ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen zanlılardan biri mahkemece tutuklandı, diğeri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Uyuşturucu sevkiyatı iddiası

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan Bursa'ya 860 gram bonzai maddesi getiren iki kişiyi gözaltına aldı.
Alınan bilgiye göre, kent genelinde uyuşturucu ticareti yapan kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar yapan ekipler, İstanbul'dan uyuşturucu getirdiği tespit edilen iki kişiyi yakaldı.
Ekipler, bu kişilerin araçlarında yaptıkları aramalarda, "torbacı" olarak tabir edilen şahıslara pazarlamak üzere 860 gram uyuşturucu bonzai maddesi buldu.
Şüpheliler gözaltına alındı.
Kaynak: AA