Başsoy Açıklaması

AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın dünya çapında bir lider olduğunu ve Türkiye’ye büyük bir perspektif kazandırdığını söyledi.

Başsoy Açıklaması
Başsoy eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Necmettin Erbakan'ın Türk siyasal hayatına yön veren önemli şahsiyetlerden biri olduğunu söyleyen Cemalettin Başsoy “Kendisi siyasi hayatında milli ve manevi değerlerin öne çıkartarak, İslam dünyası ile ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliği ve dayanışmayı savunmuştur” dedi.

Erbakan’ın Türk siyasi hayatının en önemli çizgilerinden birini oluşturduğunu vurgulayan Başsoy, Erbakan'ın manevi kalkınma ile birlikte maddi kalkınmanın yaşanabileceğine inandığını ve bu kapsamda Türkiye'de ağır sanayi hamlesine yön verdiğini kaydetti.

Cemalettin Başsoy açıklamasının; "Milletine, memleketine ve tüm İslam ve insanlık âlemine en hayırlı ve kalıcı hizmetleri yapabilmek adına siyasete atılmış, dünyalık nimet ve etiketleri hiçe sayarak tarihi bir mücadele başlatmış, yüzyıla nezaketi, tevazuluğu ile damgasını vurmuş, Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümünde kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


Kaynak: İHA