Başkan Eşlerinden Ankara’ya Kadın Eli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın eşi Azize Yaşar’ın konuğu olarak Yenimahalle Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başkan Eşlerinden Ankara’ya Kadın Eli
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Saniye Barut, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin eşi Leyla Köse ve Mansur Yavaş gönüllüsü kadınların da katıldığı ziyarette, Ankara’nın sorunları kadın bakış açısı ile ele alındı.
ULAŞIM SORUNU BÜYÜK BİR DERT
Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara’nın ulaşım sorunun yıllardır çözülemediğine dikkat çekti. Kadınları yok sayan ve onların sorunlarına eğilmeden hiçbir yerel yönetim anlayışının başarılı olamayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Kadınların elinin değdiği yer güzelleşir. Kadınların olduğu yerde güzellik, zarafet ve saygı vardır. Çocuklarını, ailelerini düşünerek büyük fedekarlıklara katlanan kadınlarımız daha çok üretmeli ve her konuda söz sahibi olmadır” dedi.

YEŞİL, YEŞİL OLARAK KALMALI
Çok samimi bir havada geçen görüşmede Ankara’nın sorunları masaya yatırıldı. Ankara’nın her geçen gün griye boyandığına dikkat çeken Azize Yaşar, “Ankara’nın bu bina, AVM ve gri yapıdan kurtarılarak yeşilin ve doğanın korunması gerekir. Çocuklarımızın geleceğini düşünerek planlaması yapılan bir Ankara tüm annelerin özlemidir. Tüm kamusal alanların Ankaralılara ait olduğu bilinci ile hareket edilmelidir” dedi.

Nursen Yavaş ise Ankara’nın ortak akıl ile yönetilerek geleceğe taşınması gerektiğinin altını çizdi. Yavaş, “Bunu Beypazarı’nda başardık. Kaderine terk edilmiş Beypazarı’nı örnek ve Türkiye’de konuşulan bir ilçe haline el birliği ile getirdik. Şimdi sıra Ankara’da hep birlikte el ele bunu başaracağız” dedi.

Kaynak: İHA