Amfizemle Rahat Nefes Aldı

Isparta'dan Antalya'ya amfizem tedavisi için gelen Ali Aygül, yeniden rahat nefes almanın mutluluğunu yaşıyor.

Amfizemle Rahat Nefes Aldı

Nefes darlığı çekmesi nedeniyle interstisyel akciğer hastalığı ve koah teşhisi konulduğunu söyleyen 67 yaşındaki Ali Aygül, "25 gün önce özel bir hastaneye Ankara'ya gittim. Bu hastanedeki profesör hastalığın ilerlemiş ve kanserle eşdeğer olduğunu söyledi.

Yapılabilecek birşey olmadığını ve gözetim altında olmam gerektiğini anlattı. Bu süreçte metabolik rahatsızlıklarım nedeniyle yoğun bakımlık oldum. Daha sonra Medical Park Antalya Hastanesi'nde amfizem tedavisinin yapıldığını öğrendim ve Antalya'ya geldim. Tedavi uygulandı, ertesi gün taburcu oldum. Kendimi artık daha iyi hissediyor ve rahat nefes alıyorum" dedi.

"HASTANIN OKSİJEN İHTİYACI YARI YARIYA AZALDI"
Hastanın uzun yıllar sigara kullandığını belirten Medical Park Antalya Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Ahmet Bülent Kargı, şöyle konuştu: "Hastamızın önce ek hastalıklarını ve enfeksiyonunu tedavi edip, onu işlem için hazır hale getirdik. Çünkü sürekli yüksek dozda oksijen alıyordu. Daha sonra akıllı sarmal tel uygulaması yaptık. Hemen ertesi günden itibaren hastanın okjsijen ihtiyacı yarı yarıya azaldı. Hastamızı işlemin ertesi günü taburcu ettik ve Isparta'ya evine yolladık. Hastamızın oksijen ihtiyacının daha da azaldığını duymak beni oldukça fazla memnun etti."

"DİĞER İŞLEMLERE GÖRE RİSKİ AZ"
Amfizem tedavisiyle amaçlarının hastanın normal yaşam standartlarına yeniden kavuşması olduğuna vurgu yapan Kargı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tedavi kapalı yolla bronkoskopiyle yapıldığı için diğer işlemlere göre oldukça risksiz. Hastamızda olduğu gibi genel durumu düşkün kişilere uygulanabildiğinden güzel bir tedavi alternatifi. İşlemde, işe yaramayan akciğer kısımlarını ortadan kaldırıyoruz. Altta kalan sağlam akciğer dokularını ön plana çıkarıyoruz. Bu hastamızın bu tedavisinden fayda görmesi hem bu hastalıktan muzdarip olanları hem de beni amfizem hakkında cesaretlendirdi"

"DÜNYADA 22, TÜRKİYE'DE 7 MERKEZDE UYGULANIYOR"
Yapılan işlemin ameliyat olmadığına vurgu yapan Kargı, sözlerini şöyle tamamladı: "Amfizem tedavisi dünyada 22, Türkiye'de 7 merkezde uygulanan bir tedavi. Bu işlemi bir ekiple uygulamanız hem de iyi bir teknik alt yapıya sahip olmanız lazım. Hastanemizde bu imkanlar mevcut. Bu konuda eğitim aldım. Amfizem konusunda gerektiğinde ameliyat ve ameliyatsız hacim küçültme için uygun alt yapımız var. İşlemin kendisi kısa ve riskleri düşük olmasına karşın yüksek teknolojide bir alt yapıya sahip olmanız gerekiyor."
Kaynak: İHA