Suriye'deki Yermuk Mülteci Kampı'na Yönelik Abluka

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'na yönelik ablukanın kaldırılması için Arap ve İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdı.

Birlik tarafından yapılan ve Başkan Yusuf el-Karadavi ile Genel Sekreter Ali el-Karadaği'nin imzasını taşıyan açıklamada, Yermük Kampı'nda yaşananlar insanlık suçu olarak nitelendirildi.
Ablukanın sorumlusu olarak Esed rejiminin gösterildiği açıklamada, "Yermuk'taki Filistinli mültecilerin başına gelenleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Kamptaki Filistinliler artık ağaç yapraklarıyla beslenecek duruma geldi. Bu durum kalbinde zerre kadar iman ve merhamet olan kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, hükümetler, sivil toplum kuruluşları ile Arap ve İslam dünyasında vicdan sahibi olan herkes kamptaki ablukayı kaldırmak için harekete geçmeye çağrıldı.
Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Şam'da Filistinlilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'nda dün biri çocuk 2 kişinin açlıktan öldüğü bildirilmişti. Suriye yönetimine bağlı güçlerin bölgeye insani ve tıbbi yardımların girişine izin vermediği vurgulanan açıklamada, kampta 180 günde 48 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği ifade edilmişti.
Kaynak: AA