Hader’de İftar

Harran Adalet ve Hukuk Derneği (HADER) tarafından üyelerin katılımı ile dernek binasında iftar verildi.

Hader’de İftar
Buluşmaya 50 civarında avukat katıldı.

Dernekte verilen iftar münasebetiyle dernek çalışmaları hakkında bilgi veren HADER Başkanı Av. Reşit Yaşa, “Bu Ramazan ayının insanlığın sıkıntılarının bir önceki seneye oranla azaldığı bir seneye başlangıç olmasını temenni ediyor, yakın coğrafyamızda dökülen kanın bir an önce durması için Allah’ın dünya liderlerinin kalplerine merhamet koymasını niyaz ediyoruz. Tatil olması nedeniyle arkadaşlardan uzak kalmıştık, bu iftar münasebetiyle bir araya geldik" dedi.

Dernek olarak hukukçuları desteklemek amaçlı hukuk fakültesi öğrencilerine 10 ay olarak verilen bursun önümüzdeki sezon da devam edeceğini söyleyen Yaşar, son dönemde meclisten torba kanun şeklinde çıkan kanunların kanun yapılması tekniğine çok uygun olmadan çıkarıldıkları için orta ve uzun dönemde sıkıntılara sebebiyet verileceğini belirtti.

Yaşa, "Kanunların yürürlük tarihinden önceki hukuksal durumlara etkili olamaması hukukun genel ilkelerindendir ve hukuk devleti ilkesi uyarınca yasa koyucu bu ilkeye uygun davranmak zorundadır. Bu, adalet ve hakkaniyetin gereği olduğu gibi hukuk güvenliğinin de sağlanması için önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA