Dp Genel Başkanı Uysal Afyonkarahisar’da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal‘çözüm sürecini eleştirerek, Afyonkarahisar’da partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Dp Genel Başkanı Uysal Afyonkarahisar’da
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğine Uysal’ın yanı sıra, DP Afyonkarahisar İl Başkanı Gürcan Şensoy, eski DP milletvekilleri, DP’li belde belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Gürcan Şensoy, hükümetin ekonomik ve dış politikaları ile birlikte çözüm sürecini eleştirdi.

Şensoy, “Bugün yok varsaydığımız, adeta deyim yerindeyse 2002 öncesini yok varsayıldığı ve bu büyük cumhuriyeti 2002’de kurulduğunu zannedenler var. İşte bugün Türkiye dünyanın adeta bir alt üst oluş yaşadığı bu dönemde, fırtınalı ve sancılı bir coğrafyada her dakika bir çatışmaların tetiklenebildiği bir coğrafyada varlığını sürdürmektedir. Bugün geçmişte olduğu gibi varlığımızı münakaşaya açmak isteyen bedbahtlar olabilir. Dün vardı, bugün de var. Ama bizler üzerimizi düşen sorunluluğumuzla birlikte bu milleti, bu ceremenin içerisinde çıkartarak, bir var olmak yok olma çizgisinden bugünlere kadar getirdik. Bugün meselemiz dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye’dir. Kendi insanını doğduğu topraklarda doyurabildiği bir Türkiye’yi hep beraber var etmenin mücadelesidir. Bunun için siyasetin önemini biliyoruz” diye konuştu.

“HANGİ KONUMUZU AVRUPA İLE MÜZAKERE ETMİŞSEK O KOLUMUZUN KOPTUĞUNU İYİ BİLİYORUZ”
Çözüm sürecine de değinen Uysal şunları söyledi:
“Bu coğrafya içerisinde bir ve beraber olma iradesini ortaya koymuş insanlarımız maalesef önce zihinlerde başlayan bölünme ile beraber neredeyse somuta dönüşmüştür. Artık ideolojik bir bölünmenin ötesine geçerek, gerçek anlamda bölünme ile karşı karşıyadır. İşte bunun karşısına tekrar merkez ve müşterek değerler etrafında Türkiye’yi bir ve beraber yapmak bizim meselemizdir, sizin meselenizdir. Türkiye’de uzun yıllardan beridir 10 binlerce şehit verdiğimiz ve bir bölücü anlayışın karşısında sıfır noktasına taşıdığımız bu bölücü anlayışı bir başka evrelere geçmesi için imkanda tanındığını görüyoruz. Türkiye’nin artık bölücü başını eş içişleri bakanı noktasına taşıyanların PYD örneğinde gördüğümüz gibi neredeyse dış politikamızın da bölücü başı ile paylaşır hale geldiğini görüyoruz. İşte bunun karşısında kem gözlerin gözünü diktiği bu coğrafyada Türkiye bütün varlığı ile beraberliğini birliğini tescillemek durumundadır. Bunu yapabilmemizin de yolu geçmişte Osmanlı tecrübemiz ile hangi konumuzu Avrupa ile müzakere etmişsek o kolumuzun koptuğunu iyi biliyoruz. Bu günde kendi insanlarımızın hak ve özgürlüklerini hiçbir şekilde asla ve asla bölücü başı ile müzakere etmek gibi Türkiye’nin bir hakkı yoktur. Çünkü bu vatandaşlarımızı bu ülkenin vatandaşlarıdır.” Konuşmasının ardından, tek tek masaları dolaşarak partilileri ile kucaklaşan Uysal’ın üyeleri ile yaptığı samimi sohbetler ise dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA