Bakan Ergün Kocaeli'de İftar Programına Katıldı

AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı tarafından hazırlanan iftar programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptığı konuşmada Gezi eylemlerini eleştirerek, "Sokak hareketlerinden yeni bir iktidar çıkaramazsınız.

İktidarı sandıktan çıkarabilirsiniz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında yer alan otoparkta gerçekleşen 3 bin kişilik iftara Bakan Ergün'ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, ilk önce sosyal medyayı eleştirerek, "Bir bakıyorsun tweetler uçuyor bir bakıyorsun Facebook'ta görüntüler uçuyor. Doğru bilgi mi, güvenilir mi tartışmak lazım. Olayları her yönünden görmek lazım" dedi.

Gezi Parkı eylemlerinde bazı akademisyenlerin de işin içinde olduklarını bildiklerini kaydeden Ergün, "Türkiye'de son zamanlarda örgütlü hareket etmeye müsait yapılar üzerinde bazı akademisyenlerin senelerdir çalıştığını biliyoruz. Bunlar bizim şehrimizde de var. Ta Amerika'dan İngiltere'den geldiler gösterilerin içinde yer aldılar. Kafelerde göstericilerin elebaşlarıyla toplantılar yaptılar. Uzun süredir irtibat halindeydiler, onlar hakkında makaleleri, kitapları var. Bir örgütlü yapının ne zaman harekete geçeceği hakkında çok iyi bilgiye sahipler. Ama Türkiye üniversiteleri bu zamana kadar kendi toplumunun yaralarının nasıl tedavi edileceği konusunda kapsamlı bir çalışma hazırlamış değiller. Toplumun sorunları nasıl çözülür diye uğraşmak yerine başka şeyleri tercih ettiler" ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye yönelik yıllar içinde 3 operasyon yapıldığını anlatan Bakan Ergün, son operasyon olarak tanımladığı Gezi Parkı eylemleri için şöyle konuştu: "Son olarak 'sokak hareketleriyle hükümet devirebilir miyiz ','böyle bir yol açabilir miyiz' diye düşündüler. Sokağa çıkarsınız, hükümeti protesto edersiniz. Hükümet sesinizi duyar ya da duymaz. Ama başka bir yönden darbeyi çağıralım derseniz yaptığınız işin demokraside yeri olmaz. Hele hele partiler bu işin içinde yer alırsa demokrasiden söz etmeye hakkın olmaz"
Konuşmasında CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Ergün, "Bizi diktatörlükle suçluyorsun. Bizi diktatöre benzetiyorsun. Kendini bir şeye benzetemeyenler bizi benzetmeye çalışıyorlar. Siz kendinizi ana muhalefet partisine benzetmeye çalışın. Çok temel değerlerini altı oku sorgulamadan CHP'nin normal siyasi parti olması mümkün değildir. Bizim ana muhalefet partisi geçmişin partisidir" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda sokak hareketlerinden bir iktidar çıkmayacağını vurgulayan Ergün, "Çünkü halk sokak hareketlerinin Türkiye'ye neye mal olacağını kısa zamanda gördü, nasıl bir bedel ödeyeceğini gördü. Ve onun için sokak hareketlerinin yanında durmayı terk etti. Sokak hareketlerinden yeni bir iktidar çıkaramazsınız. İktidarı sandıktan çıkarabilirsiniz. Umarım herkes aklını başına devşirir. Bu tür operasyonlarla uğraşmak yerine halka gider" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Karaosmanoğlu tarafından okunan yemek duasının ardından, 3 bin kişi hep birlikte oruç açtı.
Kaynak: İHA