Platform Adana’dan İtidal Çağrısı

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, son günlerde İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, '' Huzurumuzu ve birliğimizi bozmak isteyen lobiler bildik oyunlarını sergiliyor'' ifadelerine yer verdi.

Platform Adana’dan İtidal Çağrısı
Saygılı, aşırı olmanın, ölçüsüz davranmanın, ılımlılıktan uzaklaşmanın hiç kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulayarak, itidal çağrısında bulunarak, şöyle devam etti:
''76 Milyonun kardeş olduğu bu medeniyet havzasında ayrılık tohumları ekmek isteyen kimseye yer yok. Bizler bu coğrafyada farklılıklarımızla beraber yaşayışımızı zenginlik olarak biliriz. ''
Adana'nın her zaman huzurun ve güvenin limanı olduğunu ifade eden Sayglılı, ''Dirliğimizi ve huzurumuzu bozucu eylemlerden uzak durmalıyız. Ülkemizin ve bölgemizin çözüm sürecindeki sağduyusu ekonomik başarıları bölgenin örnek alınan ülkesi olmasını çekemeyen lobiler güçler bu oyunları sergiliyor'' dedi.

Saygılı, masum bir eylem olarak başlayan gezi parkı protestocularının can almaya başladığına dikkati çekerek, açıklamasını şöyle tamamladı:
''Hatay’daki Abdullah kardeşe ve Adana’daki şehidimiz Mustafa Sarı kardeşimize rahmet diliyor ailelerine sabır diliyorum. Bu olaylardan ders çıkarmalıyız. Sükunetin huzurun egemen olması için gayret göstermeliyiz.Toplumumuzun kanaat önderleri elbirliği ile gayret etmelidir.''
Kaynak: İHA