İzmir'deki Cinayet

İzmir - İzmir'de çocukları arasında çıkan kavgada bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığa verilen 25 yıl hapis cezası, Yargıtay'ın bozma kararının ardından "haksız tahrik indirimi" uygulanarak 15 yıla düşürüldü.

Gültepe Semti'nde, iki yıl önce komşu oldukları belirtilen iki ailenin çocukları arasında başlayan ve büyüklerin de dahil olmasıyla büyüyen kavgada Burhan Demirtaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan ve İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Eren Çelik'e mahkeme, 25 yıl hapis cezası verdi. Sanık avukatının başvurusu üzerine mahkemenin kararını değerlendiren Yargıtay Ceza Dairesi, "indirim uygulanması gerektiği" gerekçesiyle kararı bozdu.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davaya, "kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Eren Çelik ile maktul, Burhan Demirtaş'ın babası İsmail Demirtaş, eşi Melek Demirtaş ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Eren Çelik, savunmasında komşusunun ölümünden dolayı üzgün olduğunu, olayda kendisi kadar maktulun de kabahatinin bulunduğunu söyledi.

Maktul ve yakınlarının evinin önüne gelerek tehditte bulunduğunu, çıkan kavgada meşru müdafaayla kendisini ve ailesini savunmak maksadıyla bıçak çektiğini ve pişman olduğunu belirten Çelik, Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını talep etti.

Ölen Burhan Demirtaş'ın eşi Melek Demirtaş ise çocuğunun yetim kaldığını, sanığın kendini savunmak için değil, öldürmek amacıyla hareket ettiğini, bu nedenle en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından, sanığa önce "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından "haksız tahrik indirimi" uygulayan mahkeme cezayı önce 18 yıla, daha sonra sanığın mahkemedeki iyi halini de göz önünde bulundurarak 15 yıla indirdi.

-Olayın geçmişi

İzmir'de, 29 Ağustos 2011 tarihinde çocukları kavga eden iki ailenin fertleri arasında meydana gelen kavgada Eren Çelik'in bıçakla yaraladığı Burhan Demirtaş hayatını kaybetmişti. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Çelik, 25 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: AA