Sdü'de Mezuniyet Töreni

Isparta - Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun olan 9 bin 500 öğrenci için tören düzenlendi.

Isparta Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, mezun olan 9 bin 500 öğrenci, bestesini ve güftesini İbicioğlu'nun yaptığı "Yol Verin" isimli marş eşliğinde protokolü ve ailelerini selamladı. Selamlama esnasında öğrenciler, okudukları bölümlere atıfta bulunan esprili mesajlar içeren pankartlar taşıdı.

Geçisin ardından öğrencilere hitap eden Prof. Dr. İbicioğlu, SDÜ olarak 19 fakülte, 6 enstitü, 3 yüksekokul, 20 meslek yüksekokulunda 60 bin öğrenciye nitelikli eğitim sunduklarını söyledi.

Bugün SDÜ ailesinin, çok anlamı bir gün yaşadığını belirten İbicioğlu, ailelerin kendilerine emaneti olan öğrencilere, büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını kaydetti.

SDÜ'den mezun olan tüm öğrencilerin iyi bir eğitimle çağın bütün gereklilikleriyle donatılarak hayata atıldığını anlatan İbicioğlu, "Dünya bugün çok hızlı bir gelişim yaşamaktadır. Bu hızlı değişime ayak uydurabilmek, kişi potansiyelinin en verimli şekilde kullanılmasıyla mümkün olacaktır. Bunu başarmanın yolu bilimin yol göstericiliğinden yararlanmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Oğuz ve Rektör İbicioğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Tören, öğrencilerin keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA