Manavgat'taki Cinayet

ANTALYA - Manavgat ilçesinde otobüs durağında 2 kadının pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık M.P, tanıklar ve olayda yaşamını yitiren Şule Seçil Tengir ile iş arkadaşı Hürrem Babaoğlan'ın yakınları katıldı.

Duruşmada M.P, verdiği ifadesinde "Şule benim sevgilimdi. Ölmedi. Ben onunla her akşam telefonla konuşuyorum. Nerede olduğumu ve buraya neden getirilmediğini bilmiyorum. Doktorlar hastanede benim organlarımı çaldı. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.

M.P, Şule Tengir'den çocukları olduğunu, yaşamını yitiren Hürrem Babaoğlan'ı tanımadığını iddia etti.

Şule Seçil Tengir'in babası Ömer Tengir, M.P'yi tanımadığını belirtti.

Kızı ile sanık M.P. arasında herhangi bir ilişki bulunduğuna inanmadığını anlatan baba Tengir, "O eşiyle anlaşmalı bir şekilde boşanmıştı. Yeniden evleneceklerdi. Sanık burada deli numarası yaparak kurtulacağını sanıyor. Şikayetçiyim ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Tanık Gülsimal Polat ise Şule Seçil Tengir'in eşiyle birlikte, kendi görüntülerinin yeraldığı CD hazırladığını ve görüntüleri mahkemeye sunacağını söyledi.

Maktül Hürrem Babaoğlan'ın nişanlısı Ersen Teke de sanık M.P'nin cinayetten birkaç gün önce nişanlısını arayarak tehdit ettiğini anlattı.

Müşteki avukatı Leyla Ilgın, sanığın kasten, tasarlayarak ve canavarca hislerle adam öldürmekten en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı Nurettin Bulut ise müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığı tespit edilmesini isteyerek, sanığın cezaevinde olduğu için mağdur olduğunu savundu. Sanığın tahliye edilmesini veya adli kontrolle serbest bırakılmasını mahkemeden talep etti.

Duruşma savcısının mütalaası üzerine mahkeme heyeti sanık MP'nin ruh sağlığı raporu için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine, tanığın sunduğu CD üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma gerekli rapor ve eksiklerin giderilmesi için 16 Temmuz'a ertelendi.

-Olay-

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 8 Nisan'da M.P, durakta bekleyen Şule Seçil Tengir ile Hürrem Babaoğlan'e pompalı tüfekle ateş etmiş, daha sonra kendisini vurmuştu. Tengir'in olay yerinde hayatını kaybettiği, ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı Babaoğlan'nın da yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı olayda, ağır yaralanan M.P. ise ameliyata alınmış ve kurtarılmıştı.

Kaynak: AA