156 Kadın Kursiyer Belge Aldı

2012 yılı İstihdama Dayalı Mesleki Eğitim Kursları kapsamında Budakdüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çalışma bölgesinde açılışları gerçekleştirilerek, Hayvan Bakım Besleme Kurslarını başarıyla tamamlayan 156 kursiyere belgeleri düzenlenen törenlerle dağıtıldı.

156 Kadın Kursiyer Belge Aldı
Toprak Bayramı kutlamalarını da içeren törene Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yardımcısı Muhsin Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yutbay, Bartın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Bülent Soyöz, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Gül, Budakdüzü ve çevre köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayri Parıldar ile kadın kursiyerler katıldı.

Tarımsal faaliyetin aynı zamanda bir iktisadi faaliyet olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, ”Tarımsal faaliyet, aynı zamanda bir iktisadi faaliyettir ve bütün ekonomik faaliyetler gibi bu faaliyetin başarılı olması için bir takım girdilere ihtiyaç vardır. Bu girdilerin en önemlisi bilgi ve teknolojidir. Klasik girdilere, yani sermayeye, emeğe, toprağa ilaveten bilgi ve teknolojidir. Artık günümüz gıda, bitkisel ve hayvansal üretimde de en önemli girdilerdir. Hepimizin yaptığı işle ilgili hayat boyunca sürekli eğitime ihtiyacı vardır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın taşra birimleri olarak en önemli ve temel görevlerimizden birisi de eğitimdir. Eğitimlerle çiftçilerimiz bilinçlenecek ve bu bilinçle yapılacak tarımsal üretim faaliyetleri de verimli kılınacaktır. Çiftçilerimizi bilinçlendirmek ve gerektiğinde bilgi alış-verişinde bulunmak amacıyla 2012 yılında İstihdama Yönelik Meslek edindirme amaçlı 13 adet kurs açtık. Bu kurslarımıza 298 kadın çiftçimizin katılımı sağlanarak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce kursiyerlerimize 113 bin lira katılım ücreti ödenmiştir. Bu kursların sonucunda 37 kadın çiftçimiz, Antalya Tarım Fuarına götürülmüştür. Bu gün burada bu kadın çiftçilerimizden 156 kursiyerlerimiz sertifikalarını alacaklar. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. İstihdama dayalı mesleki eğitim kurslarımızın yanında İl Müdürlüğü olarak kadın çiftçilerimize yönelik eğitimler, toplantılar düzenleyerek projeler uygulamaya koyarak, gıda, bitkisel ve hayvansal üretim ve tüketim açısından onları bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi

Daha sonra kurslarda başarılı olan 156 kursiyere protokol üyeleri tarafından belgeleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA