"bir Damla Bin Umut"

Beşir Derneği, Semerkand Vakfı ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin desteğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi.

Zafer Meydanı'ndaki kampanya öncesi konuşan Beşir Derneği Gümüşhane Temsilcisi Paşa Özşahin, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

"Bir Damla Bin Umut" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Özşahin, "İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmek ve o mutluluğu kendi içimizde yaşatmanın en güzel örneğidir" dedi.

Beşir Derneği'nin 2012 yılında İstanbul'da yapılan kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan topladığını ifade eden Özşahin, şöyle konuştu:

"Kan bağışı yaşam için önemlidir. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kilogram üzerinde her insan kan bağışlayabilir. 2012'de İstanbul'da gerçekleşen kan bağışı kampanyamız 2013'te ülke çapında yapılmaktadır. Beşir Derneği ve Kızılay, 2013 yılı kan bağışı kampanyasını 'Bir Damla Bin Umut' sloganı ile başlatmıştır. Mart ayı itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın bağışı kampanyasını yürüten derneğimiz, 2013 yılında 25 bin ünite kan bağışı hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir."

Konuşmaların ardından dernek üyeleri ve vatandaşlar, Gümüşhane Kızılay Kan İstasyonu'nun kurduğu standta kan bağışında bulundu.

Kaynak: AA