Bbp Genel Başkan Yardımcısı Karacan Kocaeli'de

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "çözüm süreci konusunda vatandaşların kafasında ciddi soru işaretleri bulunduğunu" belirtti.

İzmit'te bir otelde düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine çok ihtiyatlı ve şüpheyle yaklaştıklarını açıkladıklarını anımsatan Karacan, "Yapılan usul ve yöntemin yanlışlığını ve bunun karşısında olduğumuzu defalarca bildirdik" dedi.

Bazı çevrelerin, kendilerine "siz barış istemiyor musunuz, siz ülkeye huzur gelmesini istemiyor musunuz" şeklinde eleştiriler yönelttiğini ifade eden Karacan, şunları söyledi:

"Bu ülkede barışın gelmesini istemeyenlerin aklından zoru vardır. Bu ülkede barışı istemeyenlerin aklından zoru vardır. Aklıselim herkesin bu ülkeye barışın gelmesini istemesi lazım. Ama milletin, vatandaşın kafasında çok ciddi soru işaretleri var. Bu soru işaretlerinin cevapları, sadece vatandaşta yok. İktidar partisinin bakanlarında yok. Ne olduğunu bakanlar, milletvekilleri bilmiyorlar. Meclis dışındaki siyasi partiler bilmiyorlar. Dolayısıyla ortada cevabı verilmemiş birçok sorunun dolaştığı bir süreci yaşıyor durumdayız."

​Karacan, iktidar partisinin temsilcileriyle görüştüklerini, kendilerine güvenmeleri ve sürece inanmaları gerektiğini söylediğini belirterek, "Bir kişiye bu konu hakkında elbette güvenebilirsiniz. Ama bu güven unsurunun daha önce de yapılanlarla teyit edilmiş olması lazım. Ama biz iktidar partisinin, iktidara geldiği günden bugüne kadar siyasi meselelerde attığı adımların tamamında ülkeyle ilgili çok ciddi sıkıntılara sebep olduğunu gördük, şahit olduk" diye konuştu.

Kaynak: AA