Biga'da "Boşnaklar Gecesi"

Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, düzenlenen gecede bir araya geldi.

Köşdere Aktivite Merkezindeki geceye katılan 800 kişi, Bosna’da hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yavuz, burada yaptığı konuşmada, 2006 yılında kurulan derneğin sosyal ve kültürel anlamda birçok başarıya imza attığını söyledi.

“1800'lü yılların sonlarında anavatanından koparılarak ayrılmak zorunda kalan atalarımız, Anadolu’nun çeşitli yerlerini vatan olarak benimsemiş ve buraları kendilerine yurt edinmişlerdir" diyen Yavuz, "Boşnaklar, Çanakkale Savaşı'ndan başlayarak, Anadolu’nun işgalinde, ulusal Kurtuluş Savaşı'nda ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında, Mustafa Kemal Atatürk’e destek olan bir toplumun üyeleridir" dedi.

Daha sonra, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu kurucusu ve onursal başkanı Ahmet Kemal Baysak'a, Kaymakam Fatih Genel’e, Belediye Başkanı Mehmet Özkan’a, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Eşref Temiz’e plaket verildi.

Burhaniye halk dansları grubunun gösterisinin ardından şarkıcı Suzan Kardeş, Türkçe ve Boşnakça şarkılar söyledi.

Kaynak: AA