Havuzun Temeli Törenle Atıldı

Yalova'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca inşaatına başlanan olimpik yüzme havuzun temeli törenle atıldı.

Atatürk Stadyumu arkasındaki alanda yapımına başlanan olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine, Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete ile kurum müdürleri katıldı.

Mete, törende, 500 seyirci kapasiteli havuzun maliyetinin 4 milyon 380 bin lira olduğunu bildirdi.

Havuzun tamamlanmasıyla kentte ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlenebileceğini belirten Mete, şöyle konuştu:

"Bu organizasyonlar, ilimize sportif alanda tecrübe kazandırırken gençlerimizin potansiyellerini spora yönlendirmede de çok önemli rol oynayacaktır. Bu ve bunun gibi yatırımların ilimize kazandırılmasında emeği geçen Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti Milletvekili Temel Coşkun'a teşekkür ederiz. Kentin gençlik hizmetleri ve spor alanında kalkınma yolculuğuna katkı veren herkese minnet ve şükranlarımı sunar, tesisin hayırlı uğurlu olmasını dilerim."

Daha sonra, protokol üyeleri tarafından butona basılarak temele ilk harç döküldü.

Geçen yıl ağustos ayında ihale edilen havuzun yapımına, ocak ayında başlandı. 4 bin 860 metrekare alanda inşa edilecek havuzun yanı sıra kondisyon, sauna, engelliler için asansör ve tuvaletler bulunacak.

Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA