‘Remziye’ Sağlığına Kavuştu

Kastamonu’da yaralı halde bulunan ve ‘Remziye’ adı verilen dişi yavru boz ayı, 20 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

‘Remziye’ Sağlığına Kavuştu
Kastamonu’nun Tosya ilçesi Akbut köyünde hayvan otlatan vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan ve ‘Remziye’ adı verilen 2 aylık dişi yavru boz ayı, 20 günlük tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Minik ayı, Bursa Karacabey’de bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü yetkililerince Sinop’tan gelen ekibe teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü tarafından kısa bir süre önce ‘Remzi’ adı verilen 4 aylık bir erkek yavru boz ayıyı da Bursa’ya gönderen ekipler, tedavisi tamamlanan ve ‘Remziye’ adını verdikleri 2 aylık dişi yavru boz ayıyı da Bursa’ya ‘Remzi’nin yanına gönderdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün özellikle doğada bakıma muhtaç halde bulunan yaban hayvanlarının rehabilitasyonuna oldukça önem verdiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Mızrak, Tosya’da yaralı halde bulunan 2 aylık yavru boz ayının tedavisinin tamamlandığını ifade ederek, Remziye’nin sağlığının şuanda çok iyi olduğunu ve Bursa’da bulunan Remzi’nin yanına gönderildiğini söyledi.

Kaynak: İHA