Ayvalık Add Çanakkale’de
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ayvalık Şubesi, Şehitler Haftası nedeniyle genç öğrencilerle birlikte Çanakkale şehitliğini ziyaret etti.

Çanakkale Şehitliğinde, o dönemde kendileri gibi öğrenci olan cephenin ikinci tümenin tamamının öğrencilerden oluştuğunu ve bu öğrencilerin şehit olmasının yanı sıra o dönemlerdeki lise ayarında okulların 14-15 yaş gurubundaki öğrencilerin Çanakkale savunmasında birkaç yıl mezun veremediğine ilişkin hatıraların kendilerini ziyadesiyle kendilerini etkilediğini belirten Ayvalıklı genç öğrenciler, aynı topraklarda yaşayanların Çanakkale Savaşı sırasında yanında birlikte çarpıştığı kişinin dilini, dinini, rengini, milliyetini sormayı aklının ucundan geçmeden mücadele ettiklerine dikkat çekerek, “Bu topraklar için şehit olup yan yana yatarken bugün 98 yıl önce top ve tüfekle gelenlerin bu kez yerli işbirlikçileriyle farklı yöntemler kullanarak geldiklerinin farkındayız” ifadelerini kullandı.
Gezi sonrasında görüşlerini belirten ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Çanakkale Boğazını geçmek istediklerinde, gemilerin sadece AK Parti’li grupları taşıyan otobüsleri karşı yakaya geçirdiklerine şahit olduklarının altını çizerek, “Bu ayrımcılığı gören gençlerimiz büyük rahatsızlık yaşadılar ve öfkelendiler. Onlara bu durumu anlatmakta zorlandık. Orada yatan şehitler hepimizindi. Hiç olmazsa burada bu ayırımcılığı yapılmaması gerekiyordu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan bu ülkenin tamamını bir kerecik olsun birleştirmeye yönelik tavır sergilese ne olurdu? Daha dün Yargıtay 3. Hukuk Dairesi; Avustralya'da katıldığı radyo programında, terörist başı için ‘Sayın’, Şehitler için ise; ‘Kelle’ nitelendirmesi yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen üç kuruşluk tazminat kararını onamıştı. Sonrada karar veren hakim kararından dolayı tayin edildi. Şimdi o kelle dediği şehitlere herkesten çok sahiplenmeye başladı.
Galiba BOP eş başkanlığı görevi sona eriyor” diye konuştu.