Erdoğan'dan BDP'ye bayrak tepkisi

Başbakan Erdoğan, TBMM'de görüşülen 2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı sırasında BDP sıralarına sert bir göndermede bulundu.

Erdoğan'dan BDP'ye bayrak tepkisi
Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşma sırasında BDP sıralarından sözlü bir sataşma geldi.

Konuşmasında tek bayrak ve tek millet vurgusu yapan Erdoğan, BDP sıralarına bakarak sert bir tepki gösterdi.

Erdoğan,'Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin şehidimizin kanıdır. Öğrenmiyorsan bil. Türk bayrağı tabi ki, ne bayrağı olacak'  karşığını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

'Millet bizden bu meseleyi çözmemizi istiyor. Hiçbir taviz vermeyeceğiz. Ama burada anayasaya uygun hareket edeceğine dair yemin edip, ondan sonra bu anayasayı tanımıyoruz demenin anlaşılır hiçbir yanı yok. Şehitlerimizin ruhlarını incitecek hiçbir girişimin içinde olmayacağız. Dört tane kırmızı çizgimizi açıkladık. Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. biz yola böyle çıktık. Ve millet anlayışımız Türkiye'deki tüm etnik unsurları kapsar. Hepsini kucaklarız. Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin şehidimizin kanıdır. Öğrenmiyorsan bil. Türk bayrağı tabi ki, ne bayrağı olacak. Biz tek bir ırka hizmet etmiyoruz. Türkiye'de kim varsa insan olarak hepsine hizmet ediyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu anlayışla biz çalışıyoruz. Dördüncüsü de tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bunun dışında başka şeyler tanımıyoruz.