ODTÜ yoluna baklavalı destek

Ankaralı ticari taksi, dolmuş ve otobüs şoförleri ODTÜ’de yol çalışmasını yoğun bir şekilde sürdüren işçileri ziyaret edip, baklava ikramında bulundu.

ODTÜ yoluna baklavalı destek
Eskişehir Yolu 'nu Konya Yolu 'na bağlayacak yol çalışmasının yapıldığı alan değişik bir eyleme sahne oldu. Protesto gösterilerine, taşlı sopalı kavgalara sahne olan inşaat alanını bugün Ankaralı ticari taksi, dolmuş ve otobüs şoförleri doldurdu. Şoförler, yolun Başkent için bir ihtiyaç olduğunu belirtip, çalışmalara destek verdi.

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, protestoların ne için yapıldığını anlamadıklarını söyledi. Başkent 'te 1 milyon 487 bin araç bulunduğunu ifade eden Gani, bu nedenle insanların alt geçitlere, üst geçitlere, yeni yollara ihtiyacı olduğunu belirtti. Yapılan protesto gösterilerinin ağaç için değil, hizmeti engellemek için yapılığını kaydetti.

Ankara 'nın kahrını şoför esnafının çektiğini kaydeden Gani, “Bu yapılan çalışmaları engellemeyin. Ankara 'nın geleceğini karartmayın. Hizmet edenlerin önünü kesmeyin.3-5 ağacı bahane edenlerin birilerinin maşası olduğunu biliyoruz ve bu kişilerin ODTÜ öğrencisi olmadığını biliyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından Gani ve beraberindekiler inşaatta çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu. Gani, eliyle kepçe operatörüne tatlı yedirdi. Şoförler, ayrıca inşaat alanına giriş ve çıkıştı korna çalarak, çalışanlara destek verdi.