İzmirde Resim Sergisi

İzmirli tezhip ve minyatür sanatçısı Sezen Okur’un sekizinci kişisel sergisi olan “Altınla İşlenmiş Hayaller” Fransız Sokağı Kültür Merkezi’nde ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

İzmirde Resim Sergisi

27 Eylül’de açılan ve 28 Ekim’e kadar kapılarını ziyaretçilerine açan sergide sanatçının 45 eserini sunduğu tezhip ve minyatür ağırlıklı çalışmaları bulunuyor. Bunun yanında birer adet de kaat’ı, ebru, hat tasarım ve çini çalışmaları da ziyaretçilerin hayli ilgisini çekiyor.

Sezen Okur, tezhip ve minyatür sanatı ile 1997 yılında Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Yenice Meslek Yüksek Okulu, El Sanatları Bölümünü okurken tanıştı. Mezun olduğunda bu sanatlar adına daha çok şey öğrenmek ve kendi tasarımlarını oluşturabilmek isteyen Okur, hocası Öğr. Gör. Orhan Altuğ’un yönlendirmesiyle aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları bölümünün yetenek sınavlarını kazandı. 2003’te mezun olan sanatçı, yine aynı bölümde yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2009’da tamamlamıştı. 1999’dan beri, 14 yıldır bu sanatlarla ilgilenen tezhip ve minyatür sanatçısı Sezen Okur, 10 yıldır da eğitim vermektedir. Son bir yıldır kendi Minium Tezhip ve Minyatür Tasarım Atelyesi’nde, eğitmenlik yapmakta, aynı zamanda kendi özel çalışmalarına da devam ettirmektedir. Yurt içinde birçok karma sergiye katılmıştır.
Kaynak: İHA