Alanya'da Bayram Sevinci

Antalya'nın Alanya ilçesinde, protokolün halkla bayramlaşması Alanya Belediyesi'nin kurban kesim alanı olan Eşgilik Düğün Salonu'nun bahçesinde gerçekleşti.

Alanya'da Bayram Sevinci

Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile halkın bayram tebriklerini kabul etti. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bayramlaşma sırasında Alanya Belediyesi’nde 1980-1982 yılları arasında başkanlık yapan Şevket Tokuş’un elini öptü. Protokolün halkla bayramlaşması sürerken, Eşgilik Düğün Salonu'nun bahçesinde kurulan kurban kesim alanında ise vatandaşlar kurbanlıklarını görevli kasaplara kestirdi. Bayramlaşmanın ardından halka kavurma ikram edildi. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya'da vatandaşların ilk tercihinin bu yıl büyükbaş hayvan olduğunu söyledi.

Bu yıl, geçen yıllara göre daha yığılmalar olmadan kurban kesim işlemlerinin devam ettiğini belirten Sipahioğlu, "Halkımıza belediyenin 2 alanında kurban kesim hizmeti veriyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla insanlar çok fazla sıra beklemeden kurbanlarını kestirebiliyor" dedi

Kaynak: İHA