Vural'dan Veysel Eroğlu’na Cevap

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “Kazanın nedeni bulunmadan Sayın Eroğlu ‘kaza bir bombanın patlaması üzerine’ diyor.

Vural'dan Veysel Eroğlu’na Cevap
Orada mıydın yani? Bu şekilde idari bir soruşturmanın da yönünü etkileyebilecek bir değerlendirme yapmalarını doğru bulmuyorum” dedi.

Vural, Meclis’te gazetecilere Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Acılarını ifade edecek kelime bulamadığını belirten Vural, bu kaza sonunda 25 şehidin olmasının bütün milleti acıya sevk ettiğini söyledi.

“Nedir bu milletimizin üzerindeki kara bulutlar” diyen Vural, son dönemde yaşanan acıların artık son bulmasını istediğini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti devleti bir çadır devleti değildir” diyen Vural, bu milleti ve devleti korumak için canını, kanını verebilecek bu gençlerin böyle bir kaza sonucunda kaybedilmesi karşısında, devleti yöneten sorumluların muhakkak bununla ilgili soruşturma yapması gerektiğini belirterek, MHP olarak da bir heyeti Afyonkarahisar’a gönderdiklerini bildirdi.

“HER KONUDA KONUŞMAK GEREKMİYOR”
Vural, kafa karışıklığı yaratılmaması için devleti yönetenlerin bu konudaki konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Vural, şunları kaydetti: “O yörenin milletvekili olabilir, ama her mikrofon karşısında patlamanın sebebini ifade eden Sayın Veysel Eroğlu... Ama Genelkurmay Başkanlığı ‘sebebi bilinmeyen bir patlama’ diyor.” Böyle milletimizin kafasını karıştırmaya hakları yok. Konuşacaksanız doğru bilgilerle konuşun. Sayın Veysel Eroğlu’nun böyle bir konuyu ‘Pakistan’da, Hindistan’da olur böyle vakalar’ gibi değerlendirmesini… Gerçekten bu acılı günde bunları ifade etmek istemem ama her konuda konuşmak gerekmiyor ya. O bakımdan böyle bir konuda idari ve adli soruşturma yapılmalı, kazanın nedeni bulunmalıdır. Kazanın nedeni bulunmadan Sayın Eroğlu ‘kaza bir bombanın patlaması üzerine’ diyor. Orada mıydın yani? Bu şekilde idari bir soruşturmanın da yönünü etkileyebilecek bir değerlendirme yapmalarını doğru bulmuyorum.

O bakımdan böyle bir kazada özellikle devleti temsil eden yöneticilerin dikkatli konuşmaları ve bu konuda milletimizin kanayan yüreğini bir de vicdanları bu ifadelerle sızlatarak daha fazla kanatmamalarında fayda görüyorum. Bu kafa karışıklığını gideren bu farklı açıklamalar, Şüpheler uyandıran bu ifadeleri kullananların bir süre susmalarında fayda mülahaza ediyorum.” Patlamaya ilişkin Şüpheleri olup olmadığının sorulması üzerine de Vural, yapılması gereken idari ve adli soruşturmanın bir ön önce sonuçlandırılması, kazanın sebeplerinin bulunması ve varsa sorumlularının hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Vural, “Benim bu konuda siyasi değerlendirme yapmam, bir takım Şüphe ve vehimleri ifade etmem konuyu karmaşıklaştırır. Biz ivedilikle soruşturmanın sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz Devleti yönetenler milletin kafasını karıştırmasınlar” dedi .
Kaynak: İHA