Tekirdağ Yolu Da Dubalandı

Çorlu şehir merkezinde pek çok noktada trafik akışını düzenlemek ve hatalı parkların önüne geçmek için kullanılan dubalama yöntemi Tekirdağ yolunda da hayata geçirildi.

Tekirdağ Yolu Da Dubalandı
Tekirdağ yolundan Bülent Ecevit Bulvarına dönüş yapmak ya da bulvar üzerinden gelerek ana yolu çıkış yapmak isteyen araçların sebep olduğu kazaların ardından harekete geçen belediye ekipleri Tekirdağ yolunda da dubalama yaparak şeritleri ve bulvar yoluna giriş çıkış bölümlerini işaretledi. Bu yolla olası kazaların önüne geçilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Çorlu - Tekirdağ yolu üzerinden Bülent Ecevit Bulvarına dönüş yapmak isteyen araçlar nedeniyle hemen her gün maddi hasarlı ya da yaralamaları trafik kazasının yaşandığı kontrolsüz kavşakta başlatılan düzenleme çalışmaları kapsamında Tekirdağ yolu üzerinde yaklaşık 300 metrelik bölüm dubalandı. Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmaların ardından Tekirdağ yolu üzerinde servis yolu da oluşturuldu. Bülent Ecevit Bulvarına dönüş yapmak isteyen araçların bu yolu kullanarak bulvara giriş yapacakları bu sayede olası kazaların önlenmiş olacağı belirtildi.

Yaralamalı ya da maddi hasarlı kaza yaşanmadan gün geçmeyen mevkiinin Son dönemde Çorlu'nun en çok kaza yaşanan bölgesi haline gelmesinin ardından düzenleme çalışmalarına başlayan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Çorlu - Tekirdağ yolunun Bülent Ecevit Bulvarı kesiminde yaptığı yol genişletme çalışmasının ardından Çorlu istikametinden Tekirdağ yönüne giden ve aksi yönden gelen araçlar ile Bülent Ecevit Bulvarına giriş - çıkış yapmak isteyen araçların yaptıkları ihlaller Sonucu kazaların meydana gelmesini de göz önünde bulundurarak dubalarla işaretlemeler yaptı.

Çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kazanın meydana geldiği Tekirdağ yolu Bülent Ecevit Bulvarı girişinde kazalara daha çok Bülent Ecevit Bulvarı girişini fark etmeyerek devam eden araçların geri dönüş yapmak istemelerinin neden olduğu bu nedenle dubalarla işaretlenen bölümler sayesinde Tekirdağ yolundan Bülent Ecevit Bulvarına giriş çıkış yapmak isteyen araçların seyredecekleri şeritlerin belirgin şekilde ortaya konacağı ve olası kazaların önüne geçileceği kaydedildi .
Kaynak: İHA