Asırlık Ağaç Dikildi

Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler, geçtiğimiz haftalarda yaşanan şiddetli fırtınanın kökünden sökerek devirdiği üç asırlık ağacın gövdesini aynı yere yerleştirdi.

Asırlık Ağaç Dikildi
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tabiat varlıklarının korunmasının önemli olduğunu belirtti.

Başkan Akın “Biz belediye olarak her zaman dünyanın ve yaşamın doğal denge unsurları olan güzelliklerimizin ve tabiat varlıklarımızın korunmasına büyük özen gösteriyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta yaşanan fırtına felaketi esnasında kökünden sökülerek devrilen Belediye Sosyal Tesislerimiz yanındaki çay bahçesinde bulunan 300 yıllık ağacın gövdesini bir vinç ve kepçe yardımıyla yerine yerleştirdik. Belediyemize bağlı ekiplerce budama işlemleri de yapılan tonlarca ağırlıktaki yaşlı ağacın kökü, yaklaşık 3 metre derinlikteki kendi çukuruna kepçe yardımıyla kendi toprağıyla sıkıştırılarak desteklendi. Bu çalışma ile güvenlik açısından sıkıntı oluşturması da önlenen ağaç tekrar doğaya ve Bartın’a kazandırılmış oldu” dedi.

Kaynak: İHA