Google Analytics'te Ürün Güncellemeleri

Google, Analytics için bazı ürün güncellemeleri açıklandı. Yeni güncellemeler içerisinde özellikle e-ticaret sektörünü ilgilendiren yeniden pazarlama konuları ile içerik denemeleri yer alıyor.

Google Analytics'te Ürün Güncellemeleri
Google Analytics ekibi tarafından kullanıcılara gönderilen bir e-posta ile duyurulan yeni güncellemeler özellikle web site sahiplerini ya da e-ticaret girişimlerini yakından ilgilendiren konuları içeriyor.

Remarketing (Yeniden pazarlama)

Bir e-ticart sitesi için en önemli konulardan biri olan yeniden pazarlama ile ilgili olarak Google, ziyaretçileri müşteriye dönüştürmenin öneminin farkında. Bu yüzden reklam ağlarını da kullanan kullanıcılara güzel geri dönüşler sağlamayı ve bunu Analytics ile göstermeyi tercih ediyor.

İçerik denemeleri ile optimize etmek

Google, her şeyi test ederek yapan bir firma. Bir renk kararı verileceği zaman bile kullanıcılar üzerinde bir A/B testine tabi tutuyor ve her şeyi, istatistik ve verilere dayandırıyor. Yani Google'da hiçbir karar keyfi olarak alınmıyor. Bu bir yandan bilimsel doğrultuda doğru olsa da, fazla robotik.

İçerik denemeleri ise farklı içerikler oluşturularak gerçekleştirilen, sonucunda kullanıcılar tarafından en çok ilgi gösterilen içeriğe yönlendirme yapılmasını sağlamak. Bu ise kullanıcılar açısından değerli bir optimize.

Sayfa değerinizi öğrenin

Yaptığınız bir sayfanın ederini öğrenmek gerçekten de bir web sayfası yöneticisi için ilginç bir veri. Bir sayfanın ya da birden fazla seçebileceğiniz bir dizi sayfanın, web sitesinin kalanına kıyasla ne kadar gelir katkısı yaptığını görebiliyorsunuz.

Bu tip gelişmiş özellikleri kullanmak hem gelirleri arttırırken, hem de daha bilimsel çalışmalar yapmanızı sağlıyor. Güncellemeleri yapılan bu ürünlerin, Anaytics kullanıcılarının mutlaka denemeleri gereken özellikler olduğunu düşünüyoruz.