Yurt-Danış Bürosu Faaliyetlerine Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2001 yılında kurulan Yurt-Danış Bürosu faaliyetlerine devam ediyor.

Yurt-Danış Bürosu Faaliyetlerine Devam Ediyor
Yurtdışında yaşayan ve geçici olarak Türkiye´de bulunan vatandaşlar ile yurtdışından ülkemize kesin dönüş yapmış vatandaşlarımız ve bunların aile fertlerine doğrudan hizmet sunmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2001 yılında kurulan Yurt-Danış Bürosu faaliyetlerine devam ediyor.

Söz konusu vatandaşların halen bulundukları ya da bulunmuş oldukları ülkelerin ikamet mevzuatı, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik mevzuatına ilişkin konularda bilgi almak veya bu alanlardaki sorunlarına çözüm yolları aramak amacıyla Yurt-Danış Bürosu’na şahsen, telefonla, faks veya elektronik posta yoluyla başvurabiliyor.

Bu çerçevede, Yurt-Danış Bürosu’na başvuran vatandaşlar; uzman personeller tarafından bilgilendirilmekte ve hakları konusunda aydınlatılmakta olup, Bakanlığın görev alanına girmeyen konularda ise ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara yönlendiriliyor .
Kaynak: İHA