İhaleyi Aldı, Ortadan Kayboldu

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinde, Çamlı Kahve-Seyirtepe mevkiinde yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan içkili restoranın inşaatı ve işletme hakkı ihalesi, ihaleyi alana ulaşılamadığı için iptal edildi. Belediye, 3 Eylül’de yeniden ihaleye çıkarıyor.

İhaleyi Aldı, Ortadan Kayboldu
Tirilye Belediyesi’nin 1,5 ay önce açtığı ihaleyi kazanan şahıs ortadan kayboldu. 10 yıl kira bedeli mukabilinde restoranı yapıp işletme hakkını alan firma, taahhüdünü yerine getirmediği gibi, yetkililere de ulaşılamayınca ihale iptal edildi. İhaleyi alan firmanın ihale şartnamesi gereği yüzde 6 kesin teminatı olan 5 bin 682 TL ile iki yıllık kira bedeli olan 94 bin 710 TL’yi belediye kasasına peşin olarak yatırması gerektiğini ifade eden Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan, firmanın 10 gün içinde bu rakamı yatırmadığını, belediye tarafından aranmasına rağmen firma sahibine ulaşılmadığını belirterek, ihaleyi iptal ettiklerini açıkladı.

Söz konusu işi 3 Eylül 2012 tarihinde saat 10.00’da Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde yeniden açık teklif usulüyle ihaleye çıkaracaklarını duyuran Başkan Turan, bu kez aylık kira bedelini de daha önceki ihaleye göre bin TL artırarak 2 bin TL olarak belirlediklerini söyledi.

Hatırlanacağı gibi 10 Temmuz’da yapılan ihaleye, Numan Mücahitkaya, İsmail Zengin ve Alev Akengin katılmış, aylık kira bedeli bin TL’den başlayan ihale, 3 bin 850 TL olarak Ankara’da gıda ve inşaat işi yaptığı öğrenilen İsmail Zengin’de kalmıştı .
Kaynak: İHA