Down Sendromlular İçin Tenis Turnuvası

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) tarafından 3-13 Ekim tarihleri arasında “1. SAMGİAD Ulusal Veteran Tenis Turnuvası” düzenleniyor.

Down Sendromlular İçin Tenis Turnuvası
Düzenlenen turnuvanın tüm gelirleri Samsun Down Sendromlular Derneği’ne (SAMDOWN) bağışlanacak.

Samsun Tenis İhtisas Kulübü’nde düzenlenecek olan tenis turnuvası öncesi basın toplantısına SAMGİAD Başkan Levent Özden, SAMDOWN Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş, Down Sendromlu çocuklar ve antrenörler katıldı.

Down sendromlu çocuklar yararına tenis turnuvası düzenlediklerini belirten SAMGİAD Başkanı Levent Özden, “Amacımız Samsun iş dünyasını spor ortak çatısında toplamak, tanışıklıkları ve iletişimi güçlendirmek ve de iş dünyası temsilcilerini iş hayatları dışında ortak bir zeminde sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Bu organizasyonumuzun tüm gelirleri SAMDOWN derneğine bağışlanacaktır. Bu şekilde SAMDOWN’ın varlığı ve çalışmalarına da kamuoyunda özellikle dikkat çekmek istedik” dedi.

SAMGİAD’a desteklerinden dolayı teşekkür eden SAMDOWN Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş, “Ayrıca bu oluşumda mekanı ve yerini bize tahsis eden ve bize destek veren Samsun Tenis İhtisas Kulübü yöneticilerine teşekkür ederiz. Yaklaşık 4 ay önce çıktığımız bu yolda bir farkındalığı oluşturmak ve down sendromlu çocuklarımıza bir gelecek, ailelerine sosyal bir ortamı ilk olarak Samsun’da ve daha sonra Türkiye’de farkındalık oluşturmak için yola çıktık. Bu yolda yönetim kurulumuzda bizim Onursal Başkanımız Hikmet Yeşilyurt’un da bize olan destekleri çok büyüktür. Böyle büyük iş adamlarımızın desteğini almak bizi onure ediyor. ‘Biz Varız, Ya Siz’ sloganıyla yola çıktığımızda buna cevap veren SAMGİAD ‘biz de varız’ dedi ve ilk organizasyonu bizim yararımıza verdi. Bu inşallah diğer kurumlara da örnek olacaktır. Biz Samsun anlamında yaklaşık olarak 300 - 500 down sendromlu olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların kesin sonuçlarını Samsun Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce kesinleştireceğiz. Amacımız down sendromlu çocuklarımızı topluma kazandırmaya çalışmak” diye konuştu.

Yaklaşık 100 sporcunun katılacağı turnuva 3-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve 14 Eylül’de ödül töreni olacak .
Kaynak: İHA